Medailleregen bij EMK in Madeira!

Afgelopen week streden onze vier Masters om de medailles tijdens de allereerste editie van de Europese Master Kampioenschappen Korte Baan. En met groot succes!
De ploeg bestaande uit Atie Pijtak-Radersma, Ronald Pijtak, Lidia van Bon-Rosenbrand & Loekie van Huissteden zorgden voor maar liefst 17 medailles! Daarmee eindigde ZPC Amersfoort op een elfde plek op de medaillespiegel (Meer dan 250 verschillende clubs deden mee aan het EMK).

v.l.n.r.: Ronald, Atie, Loekie, Lidia

Dag 1:

Op de eerste dag stond de 100 meter wisselslag op het programma. Atie ging met een tijd van 1:20.10 naar het hoogste podium in de categorie ‘Dames 65-69’ en kwam dichtbij het EMR (Europees Master Record). Een duidelijke overwinning met een voorsprong van maar liefst 15 seconden op de nummer 2! Lidia ging in een spannende strijd om het zilver richting het brons met een tijd van 1:14.07 in de categorie ‘Dames 50-54’!
Op de 800 meter vrije slag zwom Loekie naar het zilver met een tijd van 18:46.38 (13 seconden sneller dan haar inschrijftijd!) in de categorie ‘Dames 75-79’!

Atie en Lidia na de 100 meter wisselslag

Dag 2:

Tijdens dag 2 waren er maar liefst vier medailles voor het team. Op de 200 meter vrije slag behaalde Atie opnieuw goud en gingen Loekie en Lidia er allebei met het brons vandoor in hun eigen categorieƫn. Op de 100 meter vlinderslag stond Lidia ook nog aan de start die dag. Met een persoonlijk record van een seconde zwom Lidia keihard naar de tweede plaats!

Loekie na de 800 meter vrije slag


Dag 3:

Op dag drie was het de beurt aan de enige heer om zijn eerste start te maken op dit EMK! Op de 50 meter vrije slag zwom Ronald met een persoonlijk record van een halve seconde naar een mooie zestiende plaats in de categorie ‘Heren 60-64’. Voor Atie was het op de 100 meter rugslag opnieuw raak, haar derde gouden medaille!

Atie bij de start op de 100 meter rugslag

Dag 4:

De sterzwemster van de vierde dag van het EMK was Lidia. Tweemaal starten (200 meter wisselslag, 400 meter vrije slag), tweemaal zilver! Ook Loekie zwom naar het zilver op de 400 meter vrije slag. Dat brengt het totaal op naar drie zilveren medailles op dag 4!

Dag 5:

Op de vijfde dag was de ploeg van ZPC Amersfoort zelfs na het behalen van elf medailles nog lang niet klaar met winnen. Atie snelde naar een gouden medaille op de 200 meter rugslag en ook Loekie won een mooie bronzen medaille, met een persoonlijk record van meer dan twee seconden!
Daarna kwam het konings- en koninginnennummer, de 100 meter vrije slag. Zowel Lidia als Atie stonden aan de start en gingen beide met een medaille naar huis. Atie greep naar haar vijfde gouden medaille van het toernooi en ook Lidia zwom in een spannende strijd naar de bronzen medaille! Bij de heren eindigde Ronald op een mooie achtste plaats.

Ronald (bovenste baan) op de 100 meter vrije slag


Dag 6:

Op de laatste dag was het aan Lidia om tijdens dit EMK te laten zien dat de 200 meter vlinderslag nog steeds een van haar favoriete afstanden is. Met succes! Met een voorsprong van maar liefst 73 seconden (1 minuut en 13 seconden) op de nummer twee en een persoonlijk record van twee seconden sloot ZPC Amersfoort af met een gouden medaille!

Lidia na de 200 meter vlinderslag


Het volgende grote toernooi voor de masters is de Wereld Master Kampioenschappen in Doha (Qatar) in eind februari. Ook daar zal ZPC Amersfoort aan de start verschijnen!