Zo hard als je kan!

Wedstrijdzwemmen


ZPC AMERSFOORT heeft door de jaren heen vele (inter)nationale topzwemmers onder haar hoede gehad. Dankzij een sterke organisatie en continuïteit in alle geledingen zijn we toonaangevend in de regio en daarbuiten. Maar ongeacht wat je niveau is, hebben wij een groep waar je beter kunt worden in de verschillende zwemslagen en in wedstrijden de strijd aan kan gaan. ZPC AMERSFOORT is er voor iedere zwemmer; van beginner tot (inter)nationale topper, met of zonder handicap! Alle trainingen vinden plaats in sportcentrum Amerena en bestaan, afhankelijk van de leeftijd, uit zwemtraining, landtraining en krachttraining. We volgen hierbij het KNZB Sportmodel en werken o.a. samen met de Geeresteingroep. Wil je aansluiten: neem contact met ons op, om eens op proef mee te zwemmen!

Een leven lang zwemmen

Graag zien we iedereen een leven lang genieten van de zwemsport. In Nederland begint iedereen al vroeg met zwemles (deze bieden wij niet aan). Hoe leuk is het om daarna in het zwembad of buitenwater verder te sporten!

Wij werken volgens het opleidingsplan van de zwembond, het KNZB Sportmodel. Deze is in de zwemafdeling geïmplementeerd en is een goede routekaart om invulling te geven aan de ambitie om voor iedereen plek te bieden, ongeacht het huidige niveau. Van 1x per week zwemmen tot 10x per week zwemmen met kracht- en landtraining. Ook wanneer je bijvoorbeeld al Nederlands Jeugd Kampioen bent geweest en nu gaat studeren is er ruimte om dit te blijven combineren met zwemmen, ook zeker met ambitie en op goed niveau!

Op alle niveaus zijn er wedstrijden waaraan ZPC AMERSFOORT deel neemt. Naast wedstrijdzwemmen heeft ZPC AMERSFOORT ook nog veel te bieden in de andere sporttakken of recreatief! Kijk in het menu onder Sporten voor alle mogelijkheden!

Image

Minioren

Minioren zijn jongens tussen 6 en 12 jaar en meisjes tussen 6 en 11 jaar. Er wordt dan voor het seizoen gekeken welke leeftijd je hebt op 31 december. Je hebt minimaal een A-diploma nodig, maar nog beter is het natuurlijk als je ook je B en C hebt. Voor de minioren ligt de nadruk op het leren van alle zwemslagen, de start en de keerpunten en deze kunnen toepassen bij wedstrijden. De wedstrijden zijn leuk, vaak in de regio, en je doet ze samen met je teamgenoten.

Image

Veel gestelde vragen

Eregalerij

De clubrecords zijn bijgewerkt t/m 7 juli 2024

Voor de categorie 'XX jaar en jonger' wordt gekeken naar leeftijd XX op 31 december van jaar waarin het record is gezwommen.
Voorbeeld: iemand van 2004 zwemt een tijd in 2021, dan is deze 2021-2004 = 17 jaar op 31 december en mag deze dus vallen in de categorie '18 jaar en jonger' en '17 jaar en jonger'
 

Meisjes / Dames

Jongens / Heren

Image

Open Talent Club

ZPC AMERSFOORT beschikt al jaren over over verregaande kwaliteiten en structuur voor het opleiden van talentvolle zwemmers en stelt deze expertise ook beschikbaar voor zwemmers van andere verenigingen. Van 2011 tot 2018 was ZPC AMERSFOORT een door de KNZB erkend Talentcentrum (TC). In 2019 heeft de KNZB hiervoor een vernieuwde structuur gepresenteerd. Wij blijven ook nu onze mogelijkheden aanbieden voor talentvolle zwemmers in de regio. Binnen de infrastructuur van de KNZB worden talentvolle zwemmers langs kaders van het KNZB Sportmodel de mogelijkheid geboden een gedegen zwemopleiding te doorlopen op weg naar misschien wel een EYOF, (Post-)EJK en uiteindelijk doorstroming naar een HPC (high performance center).

Part-time / Full-time


Leeftijden:

junioren, jeugd, senioren

Training:

3x tot 10x per week

Kosten:

zie contributie & tarieven

Contact:

Tot 20 uur zwemtraining (individueel, conform KNZB Sportmodel)

Land- & krachttraining

Training met video-analyse

Trainingsstages in het buitenland

Trainen met de nieuwe OMEGA startblokken & rugslagstartsteunen

Begeleiding door trainers niveau 4 & niveau 5

Begeleiding door fysiotherapeuten uit de top(zwem)sport

Begeleiding door (sport)artsen uit de top(zwem)sport

Samen trainen met andere talenten!

Deelname KNZB Plus-programma (na selectie)

Wisselslag-groep


Leeftijden:

junioren, jeugd

Training:

wekelijks
woensdag 16:00-18:00

Kosten:

n.n.b.

Contact:

Schoolslag-groep


Leeftijden:

junioren, jeugd

Training:

wekelijks
zaterdag 6:30-8:00

Kosten:

n.n.b.

Contact:

Distance-groep


Leeftijden:

junioren, jeugd

Training:

wekelijks
woensdag 6:00-8:30

Kosten:

n.n.b.

Contact:

Clinics


Leeftijden:

minioren, junioren

Training:

4x per jaar
zaterdag 8:00-10:00

Kosten:

€ 10,00 per clinic

Contact:

Flyer:

download

Regiotraining


Leeftijden:

junioren, jeugd

Training:

6x per blok
zaterdag 9:00-10:00

Kosten:

€ 60,00 per blok

Contact:

Info:

download

Para-zwemmen clinics


Leeftijden:

junioren, jeugd

Training:

2x per jaar
zaterdag 9:00-10:00

Kosten:

€ 10,00 per training

Contact:

Flyer:

download

nnb

nnb

Inclusief en veilig sporten

ZPC AMERSFOORT wil dat iedereen zich thuis voelt en met plezier sport. We staan voor een vereniging waarbij er niet wordt gekeken naar afkomst, geaardheid, geloof of handicap: je mag zijn wie je bent! We houden rekening met elkaars verschillen en omarmen onze gezamenlijke passie voor zwemsporten. Daarbij hoort ook respect en behoorlijk gedrag naar elkaar, officials en kader, bestuur, ouders en supporters, in ons eigen zwembad en daarbuiten. Veelal is dit gezond verstand gebruiken. Voor extra kaders hebben we een gedragscode binnen de vereniging en leiden we onze trainers/coaches op met eerste hulp en rond de thema's gedrag, veilig sporten en pedagogiek. Onze functionarissen (officials, bestuur, technisch kader, teamleiders) hebben een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG). Mocht er eens iets zijn waar je over wilt spreken: zeg het ons! Dit kan ook vertrouwelijk bij onze Vertrouwenscontactpersonen (VCP).

Image
Image
Image
Image