Maatschappelijk betrokken!

Projecten


ZPC AMERSFOORT is een maatschappelijk betrokken organisatie. Naast het aanbieden van sport in Amersfoort in competitief of recreatief verband, slagen we er ook in met onze vrijwilligers tal van projecten neer te zetten met brede maatschappelijke impact. 

Het is lang niet vanzelfsprekend dat ieder kind de basisschool verlaat met een zwemdiploma, of dat de zwemvaardigheid op peil wordt gehouden na het behalen van een zwemdiploma. Dit raakt in een land met veel water natuurlijk de veiligheid. ZPC AMERSFOORT zet zich hier met projecten als 'schoolzwemmen' voor in.

Daarnaast is Nederland van oudsher een land met een sportcultuur in verenigingsverband. We helpen daar waar het niet vanzelfsprekend is met de introductie van de sportvereniging en het betaalbaar maken van sport door projecten als 'ABC-scholen swimstar' en de inzet van het 'Jeugdfonds Sport en Cultuur'.

In 2019 was ook Amersfoort host-stad van Swim2Fight Cancer. ZPC AMERSFOORT heeft met teams en vrijwilligers een bijdrage geleverd aan het evenement. In 2020 kon in verband met de corona-pandemie het evenement niet doorgaan maar ook in 2021 dragen we actief bij aan deze 'goededoelenzwemactiviteit'.

Talentontwikkeling is een speerpunt in de vereniging. ZPC AMERSFOORT heeft een actieve rol in de stichting RTC Waterpolo Midden en is met de KNZB de start van een erkend OpleidingsCentrum (OC) zwemmen aan het onderzoeken om voor (jeugdige) sporttalenten de best mogelijke route naar succes vanuit Amersfoort te kunnen faciliteren.

Schoolzwemmen

ABC-Scholen

Jeugdfonds Sport

Swim2Fight Cancer

RTC Waterpolo Midden

OC Zwemmen