Daar zit muziek in!

Synchroonzwemmen


Synchroon betekent ‘gelijk’. Bij synchroonzwemmen gaat het erom dat je op de maat van de muziek zwemt. Gelijk met de muziek dus. En soms ook gelijk met andere zwemsters in een groep. Want synchroonzwemmen kun je alleen doen (solo), maar ook met z’n tweetjes (duet) of met een hele groep. Zo kom je samen met andere meisjes tot een uitvoering, net ballet in het water. Synchroonzwemmen is niet alleen leuk om naar te kijken, maar vooral ook leuk om te doen. Het is een sport met gratie, waarbij je figuren leert zwemmen. Ook leer je deze figuren, afgewisseld met zwemslagen, te zwemmen op de maat van de muziek.

Aanloopgroepen

Binnen de aanloopgroepen leer je de basishoudingen van het synchroonzwemmen. Er zijn 5 aanloop diploma’s om te behalen.

– Basishouding diploma
– Zeilboot diploma
– Balletbeen diploma
– Spagaat dipoma
– Barracuda diploma

Tijdens de trainingen wordt er regelmatig op muziek gezwommen. Tijdens de landtrainingen wordt er geleerd maar muziek te luisteren en het ritme hierin te ontdekken.

Image

Inclusief en veilig sporten

ZPC AMERSFOORT wil dat iedereen zich thuis voelt en met plezier sport. We staan voor een vereniging waarbij er niet wordt gekeken naar afkomst, geaardheid, geloof of handicap: je mag zijn wie je bent! We houden rekening met elkaars verschillen en omarmen onze gezamenlijke passie voor zwemsporten. Daarbij hoort ook respect en behoorlijk gedrag naar elkaar, officials en kader, bestuur, ouders en supporters, in ons eigen zwembad en daarbuiten. Veelal is dit gezond verstand gebruiken. Voor extra kaders hebben we een gedragscode binnen de vereniging en leiden we onze trainers/coaches op met eerste hulp en rond de thema's gedrag, veilig sporten en pedagogiek. Onze functionarissen (officials, bestuur, technisch kader, teamleiders) hebben een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG). Mocht er eens iets zijn waar je over wilt spreken: zeg het ons! Dit kan ook vertrouwelijk bij onze Vertrouwenscontactpersonen (VCP).

Image
Image
Image
Image