jURYLEDEN EN bADOPBOUW

Waterpolo


De totale ledenadministratie van de club is opgenomen in “Sportlink”, een prima digitaal systeem dat door vele sportbonden gebruikt wordt. Hierin zijn ook alle zaken van en rond competities en wedstrijden verwerkt.

Er is een speciale app: “Waterpolo KNZB”. Dé app voor uitslagen, standen, programma’s, afgelastingen, het wedstrijdformulier en nog veel meer!

De app is er voor alle leden, officials, teammanagers, de wedstrijdsecretaris en ook voor alle fans en toeschouwers!

Speel je zelf, waterpolo (geldt ook voor handbal, korfbal, honkbal, softbal en voetbal)? Of ben je toeschouwer bij de wedstrijden van je kinderen, kleinkinderen, neefjes of nichtjes? Voor iedereen is het mogelijk om een Sportlink account aan te maken en te gebruiken in de app van jouw sport.

Het Sportlink account is hét account om in te loggen in de app van jouw sport. Om het voor jou zo gemakkelijk mogelijk te maken hebben we één account gemaakt waarmee je op de verschillende websites en apps kunt inloggen. Zo kun je met dit account inloggen in de app van jouw sport, maar ook in de apps van andere sporten om bijvoorbeeld het voetbalprogramma van je zoon te volgen. Dit scheelt natuurlijk een hoop gebruikersnamen en wachtwoorden onthouden.

Registreer je daarom met één e-mailadres in de app van jouw sport.

Met dat account kun je vervolgens inloggen in de app van jouw sport. Voor nadere gegevens: gegevens Sportlink.

Digitaal Wedstrijd Formulier (DWF)

Alle (competitie-)wedstrijden zijn opgenomen in Sportlink en zijn oproepbaar in de app. De jury van de waterpolowedstrijd heeft een tablet en via dat tablet wordt de wedstrijd live geregistreerd (spelers, scores, uitsluitingen enz.).

Voor juryleden zijn de volgende instructies van belang:

  • Bekijk hier de handleiding van het DWF
  • Bekijk hier de extra uitleg.
  • ​Bekijk hier de instructiefilm van het DWF

Electronisch scorebord (Amerena)

In de Amerena zijn zowel het 50m-bad als het Torenbad uitgerust met een prachtig elektronisch scorebord. De jury van een waterpolowedstrijd moet die kunnen bedienen. Daarom is het van belang om tijdig de instructies hiervoor door te nemen. Het gaat daarbij om

Opbouw wedstrijdvelden (Amerena)

Per wedstrijdsessie worden een paar spelers ingedeeld om de opbouw van de speelvelden, van jurytafel enz. te verzorgen. Daarvoor dienen de volgende gegevens goed doorgenomen te worden:

Juryrooster (juryleden en opbouwers speelvelden)

Per wedstrijdsessie worden een paar spelers ingedeeld om als jurylid te fungeren en om de opbouw van de speelvelden, van jurytafel enz. te verzorgen. Daarvoor is een rooster opgesteld.

Hier het laatste juryrooster van de reguliere competitie:

Hiervoor kan niet afgezegd worden. Ruilen (onderling!) is wel mogelijk, maar doe dat tijdig!