Geslaagde Zwemcompetitie Ronde 2

Afgelopen weekend startte de tweede ronde van de Nationale zwemcompetitie. Na een ietwat stroeve eerste ronde hebben deze toppers weer een goede prestatie geleverd en laten zien dat ZPC Amersfoort zich niet makkelijk laat kennen.

Eredivisie:
Voor de eredivisie stond er weer een stevig programma voor de boeg. Met onder andere de 400 meter wisselslag voor de senioren, de 400 meter vrije slag voor de jongere junioren en de allereerste 4×200 meter wisselslag mixed bij de junioren. De ronde was ditmaal in eigen bad!

De sessie werd afgetrapt met een sterke estafette van de jongens 4×100 meter wisselslag, met een eindtijd die dik een seconde onder hun inschrijftijd lag. De senioren bij de 400 meter wisselslag (Austin Namesnik, Koen Marsman, Femke Spiering, Bridget Vermeer) zorgden voor goede tijden waardoor ZPC inliep op de andere concurrenten (PSV, Blue Marlins en de Dolfijn).
Bij de jongere junioren werden op de 400 meter vrije slag mega persoonlijke records gezwommen. Junior Joey Snabel had hier zelfs een persoonlijk record van maar liefst 19 seconden!
Halverwege de wedstrijd stond er een debuterende estafette op het programma van de zwemcompetitie: de 4×200 meter wisselslag mixed (Maaike Ooms ru, Rosalie Reef ss, Feddo Smink vl, Tenzing Geutjes bc). Een bijzondere race met vier zware afstanden. ZPC eindigde als vijfde in de nationale uitslag op deze estafette!

Feddo Smink tijdens de 4×200 wisselslag (VL)
In de tweede helft van de wedstrijd zorgden onder andere Rosalie Reef (Jeugd 2 en jonger), Felbe van ‘t Land (Junioren 4 en jonger) en Femke Spiering (Senioren) voor goede resultaten.
De wedstrijd eindigde met 3 estafettes. De 4×100 meter vrije slag voor de mixed Junioren 2 en jonger, diezelfde afstand voor de heren Senioren en afsluitend de 4×200 meter vrije slag voor de dames Senioren. Beide 4×100 estafettes gingen er met de winst vandoor (met de heren zelfs een tweede tijd op de nationale resultatenlijst) en de dames eindigden op een mooie tweede plaats.

Na deze resultaten is het eerste team van ZPC AMERSFOORT opgeschoven naar de derde plaats in de Eredivisie!

Aanmoedigingen tijdens de races in Amersfoort

Eerste divisie:
Het tweede team van ZPC mocht afreizen naar Soest voor de tweede ronde van de zwemcompetitie. Ook zij kregen te maken met een stevig programma, maar wisten stand te houden op de vijfde plaats!

Fenne Metten: 200 meter vrije slag
In Soest werd er afgetrapt met winst op de 4×100 meter vrije slag dames Junioren 4 en jonger en de dames 400 meter wisselslag (Ilona Venema). De heren op de 200 meter schoolslag & 50 meter vrije slag lieten zien dat ZPC in vorm is met een top 3 enkel bestaande uit ZPC zwemmers (200ss: 1. Wietse Waninge, 2. Jelle Opmeer, 3. Darren Chen; 50 bc: 1. Daniël Claasen, 2. Job Sanders, 3. Darren Chen). Afsluitend werd de 4×100 meter vrije slag bij de heren gewonnen en net zoals in de Eredivisie werden de dames op de 4×200 meter vrije slag tweede.

Ook in Soest werden er een aantal mega persoonlijke records gezwommen. De winnaar van het grootste persoonlijk record ging naar Sverre de Wolf op de 100 meter vlinderslag. Hij zwom namelijk 36 seconden van zijn persoonlijk record af!!

Ylène Zondervan: 100 meter vlinderslag
Clubrecords:
Tijdens deze wedstrijden werden er ook nog twee clubrecords gezwommen:
1. Ylène Zondervan: 400 meter vrije slag 11 jaar, 5:05.68 (Voormalig record van haarzelf uit 2023; 5:09.80)
2. Koen Marsman: 400 meter wisselslag 18 jaar, 4:25.71 (Voormalig record van Robin van Aggele uit 2001; 4:25.86)

Alle foto’s in dit bericht zijn gemaakt door Iris Bontan.
Wil je nog andere highlights lezen? Klik dan hier!