ZPC Amersfoort 3e en 6e in Nationale Competitie

Het seizoen 2023-2024 in de Eredivisie en Eerste Divisie is afgelopen. ZPC Amersfoort werd in de Eredivisie derde, achter PSV (landskampioen) en Blue Marlins (tweede). De laatste ronde werd gezwommen in Eindhoven. In de Eerste Divisie eindigde ZPC Amersfoort als zesde, achter Hieronymus (eerste), DAW, ZPCH, PSV 2 en NieMo Barracuda (vijfde). Voor de laatste ronde reisden de zwemmers af naar Soest.

De sfeer was goed en beide teams hebben uitstekend gepresteerd. Op de website van de KNZB gaven Jean-Louis Geutjes en Tom Rikhof hun reactie op de uitslag in de Eredivisie:

Bij ZPC AMERSFOORT was Jean-Louis Geutjes, voorzitter van de zwemafdeling, meer dan tevreden: ,,Top 3 is geweldig! We vinden dat we daar horen maar vanzelfsprekend is dat niet. Daar mogen we als staf en zwemmers erg trots op zijn.’’ Hoofdcoach Tom Rikhof: ,,Natuurlijk gaan de felicitaties uit naar PSV die de landskampioen is geworden. Het was een mooie strijd dit jaar waarin vooral in de top 4 vooraf nog niets beslist was. Dat zorgt voor races op z’n scherpst. De zwemmers hebben over alle rondes het beste laten zien. We hebben aangetoond over diepte in het team te beschikken. Als er zieken of geblesseerden waren duikelden we niet uit de top.’’ Vooruitblikkend naar komend seizoen: ,,Wat mij betreft blijft het volgend jaar een sterk programma met zware nummers. Iedereen kan nu weer een jaar trainen. Volgend jaar gaan we voor de hoogste trede.’’

Niels Chrisstoffels tijdens de 200 meter vlinderslag. Foto: Martijn van Rijn