ZPC Amersfoort boekt succes op NK Studenten

Dit weekend hebben zeven zwemmers van ZPC Amersfoort met succes deelgenomen aan het Open Nederlands Kampioenschap Studenten. Vorig jaar vond deze wedstrijd plaats in onze Amerena en dit jaar in het Pieter van den Hoogenband zwemstadion te Eindhoven.

Om aan het ONKS te mogen deelnemen, moet een zwemmer ingeschreven staan bij een hogeschool of universiteit gedurende het schooljaar 2023-2024. Het meerendeel van de deelnemers is aangesloten bij een studentenzwemvereniging en na afloop vind er altijd een feest plaats. Het ONKS staat bekend om de gezellige en informele sfeer.

De volgende studenten kwamen voor ZPC Amersfoort uit:
– Darren Chen (Hogeschool Utrecht)
– Simon Claasen (Hogeschool Utrecht)
– Femke Spiering (Hogeschool Utrecht)
– Anders van Norden (Hogeschool Utrecht)
– Niels Chrisstoffels (Universiteit Utrecht)
– Rijk Heere (Universiteit Utrecht)
– Marin Wieling (Universiteit Utrecht)

v.l.n.r. Darren Chen, Bridget Vermeer (supporter), Niels Chrisstoffels (boven), Anders van Norden, Simon Claasen (boven), Rijk Heere, Femke Spiering, Marin Wieling. Foto: Jonna Wieling

In totaal zijn er vijf gouden, zes zilveren en drie bronzen medailles behaald. Het was vaak spannend tot aan de finish, maar de 4x50m wisselslag mixed en de 4x100m vrije slag heren werden met overtuiging gewonnen. Nog een hoogtepunt was een volledig Amersfoort podium op de 50m vrije slag heren. We hebben dit weekend als ZPC Amersfoort laten zien dat we een aantal van de snelste studenten van Nederland huisvesten!

Podiumfoto 50m vrije slag heren met v.l.n.r. Darren Chen, Rijk Heere, Simon Claasen. Foto: Bridget Vermeer