Nieuwjaar bij ZPC Amersfoort

ZPC Amersfoort wenst iedereen een gelukkig en sportief 2024 toe.

We hebben het afgelopen jaar mooi mogen afsluiten, met geslaagde toernooien voor zwemmers van alle leeftijden. Wij hebben bijvoorbeeld een fantastisch ONMK georganiseerd in ons thuisbad. Bij de NJK en NK regende het medailles. Ook op verschillende internationale toernooien waren wij aanwezig.

Sinds de pandemie gaat het niet alleen op sportief gebied weer beter. Initiatieven van leden kwamen dit jaar ook weer tot bloei. Dat was een aangename conclusie uit de algemene ledenvergadering (ALV). De activiteitencommissie en het media team zijn het leven ingeroepen. Hun bijdragen zullen zeker merkbaar zijn in 2024. Het plezier in de sport onder onze leden was goed af te lezen bij de clubkampioenschappen van dit jaar. Er zijn foto’s gemaakt, die nog gepubliceerd zullen worden. We hebben kunnen zien hoe Niels Chrisstoffels en Femke Spiering de 1000m (!) vlinderslag voltooiden, hoe snel onze ouders en trainers konden zwemmen, hoe zwemmers kerstmutsen zo snel mogelijk op elkaars hoofd zetten in een ‘fun-estafette’ en nog veel meer lachwekkende taferelen. Lidia van Bon en Tom Rikhof hebben ter plekke een dankwoord uitgesproken, maar voor wie het gemist heeft volgt hier nog een speciale nieuwjaarswens van de zwemcommissie:

Beste zwemmers en zwemsters, trainers en trainsters, vrijwilligers en ouders.

Hopelijk kijken jullie allemaal met een fijn gevoel terug op de feestdagen en een fantastische oudejaarsavond. Na alle oliebollen en appelflappen, gourmetschotels en andere lekkernijen wordt het langzaam aan tijd de zwemkleding (of sportkleding) weer uit de kast te halen en de opgedane calorieën er weer af te trainen. Maar niet nadat ik jullie namens de zwemcommissie een gezond, gelukkig en natuurlijk sportief 2024 heb toegewenst.

Een nieuw sportjaar waarin we werken aan sportieve successen en opnieuw bouwen op onze fantastische leger aan kader en vrijwilligers. Waar topsport en breedtesport hand in hand kunnen gaan en waar respect, verbondenheid en plezier maken centraal staat. Elkaar helpen bij allerhande klusjes en taken. Het elkaar aanmoedigen en ondersteunen. Het elkaar stimuleren en met een glimlach onze Amerena in te gaan om het met een grote grijns weer te verlaten. Praten met elkaar en niet over elkaar, om onze club samen nog beter te maken. Training in, training uit.

Ook dit jaar staat onze Amerena weer bol van activiteiten. Niet alleen voor het zwemmen maar voor alle takken van sport die onze club rijk is. Met voor ons natuurlijk als hoogtepunt het organiseren van het NK Langebaan komende zomer. Maar hopelijk daarna ook nog enkele sportieve milestones voor zwemmers in de vorm van internationale kampioenschappen met als kers op de taart de Olympische en Paralympische spelen. Gelukkig daartussen nog vele andere sportieve zwemstations, met vast voor ieder wat wils.

Kortom, genoeg om lekker voor te trainen en dagelijks/wekelijks te werken aan die details die het verschil maken.

Laten we er samen een gezond en sportief 2024 van maken. Met leermomenten en hoogtepunten.

Veel zwemplezier toegewenst.

Jean-Louis Geutjes (voorzitter zwemcommissie)
Tom Rikhof (hoofdtrainer zwemmen)

De start van de ‘fun-estafette’