Beachwaterpolo to Fight Cancer

Samen met Stichting Fight Cancer zal ZPC AMERSFOORT dit jaar een Beachwaterpolo toernooi organiseren gedurende de wel bekende Swim to Fight Cancer op 11 september 2022. Tussen 14:30 uur en 19:00 uur zal er in de Eem door acht teams gestreden worden om de overwinning. Het winnende team mag het totaal opgehaalde bedrag (van alle acht de teams) bekend maken.

De locatie van de swim & toernooi

Naast een hoop plezier en gezelligheid staat deze dag natuurlijk ook in het teken van het ophalen van geld voor kankeronderzoek. Ieder deelnemend team haalt sponsorgeld op voor hun deelname. Dit mag een bedrijf zijn welke ook vermeld wordt in de teamnaam. Door middel van Crowdfunding mag dit bedrag aangevuld worden (familie en vrienden). Ieder team moet minimaal €500 ophalen voor de deelname.

De teamnaam (en dus eventueel bedrijfsnaam) wordt uitgedragen in:

De winnaar van het Beachpolo toernooi mag bij de prijsuitreiking het totaalbedrag van de door alle teams verzamelde donaties uitreiken op het podium. Van het totaal opgehaalde geldbedrag gaat 90% mee in het totaalbedrag van Swim to Fight Cancer Amersfoort 2022. De overige 10% gaat naar een goed doel binnen de vereniging (of door het team aangewezen vereniging). Alle teams geven voor deelname op welk doel dit is bijvoorbeeld: De jeugdopleiding, nieuwe materialen of een clinic.

Beachwaterpolo in Utrecht

Speelschema

De eerste wedstrijd zal starten om 14:45 uur ‘s middags waarna er elke 20 minuten een nieuwe wedstrijd zal starten. De finale begint om 18:25 uur. Het volledige speelschema, inclusief live uitslagen zijn terug te vinden op deze pagina.

Aanmelden

Aanmelden kan via deze pagina. Hebben jullie nog geen sponsor? Dan kunnen we deze altijd later nog toevoegen. Geef hierbij wel op voor welke vereniging & doel jullie spelen.

Scheidsrechters

Ben jij scheidsrechter en wil je graag een paar wedstrijden fluiten op 11 september, geef je dan hieronder op. Waarvoor dank!

  Spelregels Beachwaterpolo

  De spelregels
  Hieronder de 10 belangrijkste beachwaterpolo regels, zoals vastgelegd door de KNZB.

  • Een wedstrijd wordt gespeeld met behulp van een officiëel opblaasbaar beachwaterpoloveld.
  • Een team bestaat uit 3 spelers en 1 keeper.
  • Er zijn maximaal 3 wisselspelers.
  • De spelers starten de wedstrijd vanaf de achterlijn.
  • Na een doelpunt moet de keeper het spel direct hervatten.
  • Wedstrijden duren 2 x 5 minuten bruto.
  • Tussen periode 1 en periode 2 wordt er van speelhelft gewisseld.
  • Er mag doorlopend worden gewisseld in de wisselzone.
  • Je mag elkaar niet onder water duwen of vasthouden.
  • Bij een ernstige overtreding moet de bestrafte speler de hoek van het eigen speelhelft aanraken.

  Neem bij vragen contact op met Jasper Wolsing: