Berichtgeving n.a.v. COVID19 besmettingen herenwaterpoloselectie

Van de voorzitter:

ZPC AMERSFOORT volgt de richtlijnen van RIVM en GGD. GGD volgt ons en adviseert ons als eredivisieclub met positief getesten. Bij de positief getesten vindt antecedentenonderzoek plaats. Hier volgen eventueel adviezen en maatregelen uit. Spelers en andere mensen die dichtbij de betrokkenen staan of letterlijk hebben gestaan kunnen 10 dagen geen gebruik maken van de trainingsfaciliteiten en dienen in quarantaine te gaan met hun gezin. Door genoemde maatregelen willen we natuurlijk ook voorkomen dat andere bezoekers van Amerena risico lopen op besmetting door contact met mogelijke dragers van het virus vanuit onze vereniging. De afgelopen weken starten de eredivisie selecties hun trainingen. Die liggen nu bij de betrokken teams van ZPC AMERSFOORT stil. Komende week starten de trainingen voor alle afdelingen en teams van ZPC AMERSFOORT. Deze week is tevens een update van regelgeving /protocollen naar de leden gegaan. Met de bedrijfsleiding van Amerena is intensief contact met betrekking tot het minimaliseren van risico’s. Dit doen we onder andere door extra hoge risicomomenten die ontstaan bij wisseling van groepen, ongebonden gebruikers en verenigingen te identificeren en te regisseren (onder andere aantal personen tegelijk in een ruimte managen door afstand, routing en fasering).

Binnen de vereniging hebben we sinds half maart een Corona team wat alles rondom COVID-19 coördineert.