Doe samen met Paralympisch medaille winnaar Thijs van Hofwegen en KNZB Bondscoach Andre Cats op 27 december in Amerena mee aan de AGITOS FOUNDATION SWIM CHALLENGE.

UITDAGING: SPORTEN VOOR IEDEREEN IN DE WERELD

UITNODIGING AGITOS FOUNDATION SWIM CHALLENGE

27 december 2019 13.00 – 16.00 uur

Zwembad Amerena Amersfoort

Droom
Ieder kind, ieder mens verdient de kans om zijn dromen na te jagen, om te sporten als hij dat wil. 

Ik, parazwemmer Thijs van Hofweegen, heb een doel en ik krijg de kans om dat doel te bereiken met de juiste mensen om mij heen. Als ik geen (top)sport had gehad dan had ik niet zoveel wilskracht en doorzettingsvermogen gehad. De sport heeft mij zelfstandiger gemaakt en op veel gebieden verder gebracht dan iedereen van tevoren had kunnen denken. De kansen die ik heb gekregen, krijgen kinderen in arme landen niet en in Nederland trouwens ook niet altijd. Ik wil dat iedereen de kansen krijgt om te sporten als hij of zij dat wil.

Agitos Foundation
Agitos Foundation is de organisatie die voor mensen met een handicap over de hele wereld sportactiviteiten ontplooit en projecten ondersteunt met de bedoeling dat iedereen -ongeacht handicap- mee kan doen in de wereld. Deze organisatie sluit precies aan waar ik voor sta.

IMPARABLES
Het project ImPARAbles is een van de projecten die door Agitos Foundation wordt ondersteund. ImPARAbles ontwikkelt para-atletiek, parawielrennen en parazwemmen in Aruba, Paraguay, Ecuador, Puerto Rico en Suriname. Hoe mooi zou het zijn als de komende jaren kinderen uit de bovengenoemde landen met elkaar, gehandicapt en niet gehandicapt, zich ontwikkelen en aan wedstrijden meedoen. Of ze aan grote kampioenschappen of zelfs de Paralympische spelen mee zullen doen, weten we niet. Maar ze zullen het beste uit zichzelf halen. Om dit te bereiken is geld nodig. Als je meer wil weten, kun je bijgevoegde folder lezen. 

#Swim Challenge
Mijn bijdrage aan dit project wil ik tastbaar maken op mijn manier: zwemmen omzetten in geld. Op 27 december a.s. gaan wij André Cats, technisch directeur van de KNZB, en ik, parazwemmer Thijs van Hofweegen, om 13.00 uur in de Amerena in Amersfoort samen het water in en zwemmen een variant op 400 m vrije slag, omdat dat mijn meest favoriete afstand is.
Maar dat willen wij niet alleen doen. We willen dat graag samen met jou doen. Natuurlijk gaan we naast het inzamelen van geld ook een feest maken van de challenge zelf”.

Wil jij meedoen? 
Dat kan op verschillende manieren namelijk

Meezwemmen
Je kunt kiezen tussen: 
– 20 x 400 m
– 20 x 200 m
– 20 x 100 m
– 20 x   50 m

Meezwemmen betekent geld inzamelen. Dat kun je doen via de volgende link www.givengain.com/ap/agitos-foundation-swim-challenge. Daar kan je vanaf medio volgende week geld doneren. Wil je de link dan ook delen op jouw eigen social media kanalen en jouw vrienden en kennissen vragen om ook geld te geven? Zo ontstaat een domino-effect en dat is wat we willen. Wil jij meezwemmen of weet je misschien anderen laat dat dan weten via: Aanmelding Swim Challenge 27 december 2019 

Geld doneren
Ga naar www.givengain.com/ap/agitos-foundation-swim-challenge en doneer. We zijn blij met iedere euro.

Aanmoedigen
Op de tribune van de Amerena is genoeg plaats als je wil komen kijken. 

Vervolg
Wij nodigen alle collega-paralympische sporters over de hele wereld uit om het estafettestokje over te nemen en soortgelijke challenges te starten.

Graag tot 27 december 2019 in het zwembad Amerena te Amersfoort, velduil 2, 3815 XT

André Cats en Thijs van Hofweegen

Agitos Foundation Swim Challenge 2019