Toekenning Arie van de Bunt Bokalen en de John Riezebos Trofee

Tijdens de ALV Sportief van 11 juli jl. waar onze zwemsport-afdeling hun prestaties van het afgelopen seizoen en hun ambities voor het komende seizoen presenteerden, zijn de Arie van de Bunt Bokalen en de John Riezebos Trofee uitgereikt aan respectievelijk twee talentvolle sporters en aan een lid dat het afgelopen seizoen tegenslagen heeft gekend maar desondanks betrokken is gebleven bij onze vereniging.

De Arie van de Bunt bokalen zijn dit jaar gegaan naar: 
Stan van Ophem(waterpolo) en Simon Claasen (wedstrijdzwemmen).

De John Riezebos Trofee is gegaan naar: 
Kirsten Namesnik, hoofdtrainster van de oudste junioren zwemmers bij het wedstrijdzwemmen.

Allen zijn voorgedragen vanuit hun afdelingen. Hieronder leest u de motivatie waarom aan hen de prijzen zijn toegekend.

Stan van Opheim
Stan is pas 9 jaar en is echt het grootste waterpolo talent van de club. Dit jaar heeft hij met de F jeugd tijdens het NK een groot aandeel gehad in de 2e plaats waar hij veel mooie assists en doelpunten maakte. Tijdens de reguliere competitie was Stan de topscorer van de E1. Let wel de E jeugd is 2 jaar ouder!  Ook tijdens het NK E jeugd presenteerde Stan samen met zijn team fenomenaal en werden ze 3e van NL! Buitendat hij talentvol en fanatiek is, is hij ook een zeer sociale teamspeler.

Simon Claasen
Simon Claasen (14 jaar) heeft in het seizoen 2018-2019 brons gewonnen in september met zijn team bij de NK-estafette junioren 4 en jonger, daarbij was er zelfs winst op de 4x 100m schoolslag. Hoewel Simon niet uitblinkt op de schoolslag – dat doet zijn tweelingbroer Ruben – is het wel typisch voor de schoolslagtraditie die ZPC AMERSFOORT inmiddels bij de heren heeft. Bij de winter NK voor junioren en jeugd won Simon in zijn leeftijd brons op de 100m rugslag, zilver op de 200m wisselslag, goud op de 100m vlinderslag, goud op de 50m vrije slag, zilver op de 50m vlinderslag, goud op de 100m vrije slag in een nieuw Nederlands Record 14 jaar dat tot dan toe in handen was van van Nyls Korstanje. Ook als startzwemmer bleef hij kort daarna opnieuw onder dit oude record na 4 dagen strijden in Eindhoven. Op 2 estafettes vrije slag werd zilver gehaald met z’n team. Bij de zomer NK voor junioren en jeugd op de lange baan was hij weer zeer succesvol met brons op de 200m wisselslag, goud op 100m vlinderslag, zilver op de 50m vrije slag, goud op de 100m vrije slag en was er met zijn team zilver op de beide vrije slag estafettes en goud op de 4x 100m wisselslag. Twee weken later zwom hij o.a. zijn broer Ruben nog een nieuw Nederlands record op de 50m wisselslag.

Kirsten Namesnik
Kirsten Namesnik is de hoofdtrainster van de oudste junioren zwemmers van de zwemafdeling. Kirsten is zelf oud zwem-international van AZ&PC en al een paar jaar toegewijd en zeer betrokken trainer/coach van de junioren. Bij Kirsten werd halverwege het seizoen een ernstige ziekte geconstateerd. Ondanks haar ziekte en de chemokuren die zij moest ondergaan, is zij betrokken gebleven bij haar zwemmers. Waar het mogelijk was is zij de trainingen zelf blijven geven en is zij zelf haar zwemmers blijven coachen zoals onder meer bij het NJJK. Kort voor de ALV kreeg Kirsten het mooie nieuws dat het weer goed gaat met haar gezondheid. Vanwege Kirstens niet aflatende betrokkenheid en inzet, ook tijdens haar ziekte, heeft het bestuur op voordracht van de zwemcommissie besloten om de John Riezebos Trofee aan haar toe te kennen.
Vanwege de diploma uitreiking van een van haar kinderen was Kirsten niet aanwezig bij de ALV Sportief. Tijdens de ALV in september zal onze voorzitter de John Riezebos Trofee aan Kirsten overhandigen.