Jeugd E naar NK

De voorbereidingen voor het Nederlands Kampioenschap waterpolo E jeugd zijn in volle gang. Deze worden ook dit jaar weer georganiseerd door HZC De Robben, in Zwembad De Lieberg te Hilversum. Deze keer op 20 en 21 mei.

Er wordt op twee velden tegelijk gespeeld. Aan het kampioenschap doen 15 ploegen mee die op zaterdag 20 mei in drie poules gaan spelen om zich te kwalificeren voor de eindronde op zondag 21 mei.

Van iedere poule gaan de twee beste ploegen door naar de wedstrijden op zondag.

Het team van ZPC AMERSFOORT speelt op zaterdag in de poule de volgende wedstrijden:

  • 15:30 uur: De Zijl
  • 16:30 uur: AquaNovio
  • 17:30 uur: PSV
  • 18:30 uur: MNC Dordrecht

Toeschouwers

Traditiegetrouw zijn er veel toeschouwers bij dit kampioenschap. Het zwembad biedt voldoende plaats voor supporters om de wedstrijden vanaf de tribunes en het clubhuis heel goed te kunnen volgen. De ervaring leert dat het niet ongebruikelijk is dat de wedstrijden worden gespeeld in een “orkaan van geluid”.

Toeschouwers kunnen een programmaboekje (incl. toegangskaart en consumptiebon) of toegangskaartje kopen bij de ingang van de tribunes.

Beste speelster, speler en keeper

Ook dit jaar zal er een verkiezing worden georganiseerd onder de coaches en scheidsrechters om de beste speelster, speler en keeper uit te roepen. Deze verkiezing vindt plaats op zondag. De winnaars ontvangen een beker.