Nieuwjaarstoernooi 7 januari: toernooi is van start gegaan!

Op zaterdag 7 januari 2017 is het weer zover: de 15e editie van het Amersfoortse Nieuwjaars Waterpolotoernooi! Het is wederom gelukt om een schitterend deelnemersveld bij elkaar te krijgen voor deze editie, de laatste editie in ons geliefde Sportfondsebad. Wat te denken van de oud internationals van ZPC Amersfoort en de huidige Wereld- en Europees kampioen veteranen die tijdens de olympische spelen van 1976 in Montreal ook al een bronzen medaille wonnen. Bij de dames komen UZSC en Haerlem met een sterke delegatie naar Amersfoort om de ploeg van Alice Lindhout klaar te stomen voor de 2e seizoenshelft en hopelijk het kampioenschap. Al met al is er een gegarandeerd spektakel te verwachten in Amersfoort.

Vanaf 14.00 uur zal er gestreden worden om de ‘Nieuwjaarstoernooi bokaal’. Er wordt in twee heren-, twee dames en een veteranenpoule gespeeld in zowel het 50 meterbad als het torenbad. Na het spelen van de (kruis)finales zal bekend zijn wie de geliefde cup mee naar huis mag nemen.

De organisatoren hebben afgelopen nacht en ochtend alle weersverwachtingen bekeken om te beslissen of het toernooi wel doorgang zou kunnen vinden. Het toernooi is om 14:00 uur van start gegaan. Zie het plaatje hieronder. Uiteindelijk hebben 3 teams af moeten zeggen. Best begrijpelijk! Het enthousiasme van de overgebleven teams, die nu met een aangepast rooster spelen, is er niet minder om!

startplaatje

Na het laatste fluitsignaal zijn de activiteiten echter nog lang niet ten einde. In het clubhuis van ZPC Amersfoort, zal er voor alle teams een Chinese maaltijd worden geserveerd, waarna weer het ‘nieuwjaars bierfeest’ zal losbarsten. Onder het genot van een drankje kan iedereen op die manier elkaar een gelukkig nieuwjaar wensen en vol goede moed de tweede helft van de competitie tegemoet zien!

Laatste nieuws vrijdagavond 6 januari: in de veteranenpoule is er op het laatste moment een afzegging van UZSC. Daarom is het wedstrijdschema iets aangepast. Zie nu: schema-amersfoorts-nieuwjaarstoernooi-2017-definitief2-0