Nieuwjaarstoernooi zeer geslaagd!

Afgelopen zaterdag (7 januari) is in het 50 meter bad en het torenbad gestreden om de befaamde Amersfoortse nieuwjaarstitel. Er zijn door in totaal 22 teams een groot aantal fanatieke wedstrijden gespeeld in goede sfeer. Door de gladde wegen durfden 3 ploegen jammer genoeg niet de tocht naar het Amersfoortse aan, met de resterende ploegen is volgens een aangepast schema nog steeds een succesvol toernooi gespeeld.

Bij de heren heeft ZV Utrecht voor de tweede maal op rij de finale weten te winnen, dit maal van ZPC Amersfoort 4 onder leiding van Berend van Hamont. De heren 3 uit Amersfoort heeft beslag gelegd op de derde plaats. Bij de dames heeft eersteklasser ZV Haerlem de verwachtingen waargemaakt en de titel binnengehaald voor de dames van UZSC. De eerste ploeg van ZPC Amersfoort legde beslag op de derde plek.

Het veteranenteam van de Robben dat tijdens de WK afgelopen zomer als winnaar naar voren is gekomen heeft zaterdag verrassend van de veteranen uit Amersfoort verloren waardoor zij er met de cup vandoor gingen. Het team dat helemaal uit Bochum was afgereisd is als derde geëindigd. In de Dames2 Poule trok dames 3 uit Amersfoort aan het langste eind en hield de beker in Amersfoort, de winnaressen staan feestelijk op bovenstaande foto.

Onder het genot van een bord chinees en een biertje zijn daarna de goede voornemens voor het nieuwe jaar besproken in het clubhuis. Al met al een geslaagde dag!

Hierbij hartelijk dank aan alle vrijwilligers die hun steentje hebben bijgedragen bij de organisatie.

Resultaten:

Heren:

 1. ZV Utrecht
 2. ZPC AMERSFOORT 4
 3. ZPC AMERSFOORT 3
 4. De Futen
 5. De Duinkikkers
 6. DWT
 7. Team Curaçao
 8. ZPC AMERSFOORT 5
 9. ZPC AMERSFOORT 9
  • afgemeld wegens gladheid: De Dolfijn, ENC Arnhem en Aquapoldro

 

Dames 1:

 1. ZV Haerlem
 2. UZSC
 3. ZPC AMERSFOORT 1

Dames 2:

 1. ZPC AMERSFOORT 3
 2. UZSC/ZC Zeist
 3. ZPC AMERSFOORT 2-4
 4. ZV Utrecht
 5. Flevo

Veteranen heren:

 1. ZPC AMERSFOORT 9
 2. De Robben
 3. BlauWess Bochum
 4. ZPC AMERSFOORT Veteranen
 5. De Vuursche