Ben Schwietert aanwezig tijdens het EK lange baan in London

ZPC Amersfoort/RTC Amsterdam zwemmer Ben Schwietert zal van maandag 16 mei tot zondag 22 mei deelnemen aan het EK zwemmen lange baan in London. Na de Olympische Spelen van 2012 zal het London Aquatics Centre wederom het decor zijn van een groot internationaal toernooi.

Ben Schwietert tijdens de Swimcup Eindhoven. ©Kees-Jan van Overbeeke

Ben Schwietert tijdens de Swimcup Eindhoven. ©Kees-Jan van Overbeeke

Ben Schwietert maakte in september 2015 bekend zijn trainingen voort te zetten in Amsterdam bij het Regionaal Trainings Centrum van de KNZB. Het jeugdig talent ontwikkelde zich onder leiding van Tom Rikhof razendsnel, wat in 2014 werd beloond met een EJK ticket. Zijn huidige trainer Paul Weijers(RTC-trainer) heeft die lijn goed door kunnen zetten wat resulteerde in een deelname aan het EK korte baan(Netanya- december 2015) en het EK lange baan wat komende week zal plaatsvinden in Londen.

Hieronder ziet u het programma dat Ben Schwietert zal gaan afwerken in Londen. De series starten elke dag om 11:00 uur(NL tijd) en de finales zullen vanaf 19:00 uur(NL tijd)uitgezonden worden via livestream  of NOS.

Donderdag ochtend 19-mei
Heren 100m vrije slag series
Donderdag avond
Heren 100m vrije slag halve finale
Vrijdag ochtend 20-mei
Estafette Mix* 4x100m vrije slag series
*Start opstelling nog niet bekend
Vrijdag avond
Heren 100m vrije slag finale
Estafette Mix* 4x100m vrije slag finale
*Start opstelling nog niet bekend
Zaterdag ochtend 21-mei
Heren 50m vrije slag series
Heren Estafette* 4X200m vrije slag series
*Start opstelling nog niet bekend
Zaterdag avond
Heren 50m vrije slag halve finale
Heren Estafette* 4X200m vrije slag finale
*Start opstelling nog niet bekend
Zondag avond
Heren 50m vrije slag finale

 

Namens ZPC AMERSFOORT wensen wij Ben Schwietert veel succes