Alice Lindhout nieuwe hoofdtrainster!

Oud-international Alice Lindhout nieuwe hoofdtrainer meisjes- en damesselectie ZPC AMERSFOORT Waterpolo

 Amersfoort, 16 mei 2016 ZPC AMERSFOORT  gaat de samenwerking aan met oud-international Alice Lindhout. Met ingang van het seizoen 2016/2017 is de inwoonster van Lunteren eindverantwoordelijk voor de gehele meisjes- en dameslijn: beginnend vanaf de D-jeugd tot en met de damesselectie. Ze verzorgt de trainingen van de meisjesgroepen en is trainer/coach van dames 1.

ZPC AMERSFOORT speelt al vele jaren in de Eredivisie bij de heren. Met de komst van Alice Lindhout zet de club een belangrijke stap in het realiseren van de ambitie om ook de bij de dames de weg naar boven in te zetten. Doelstelling is over drie jaar actief te zijn met de meisjes B in de Eredivisie en met dames 1 te promoveren naar de 1e klasse Bond. Vice-voorzitter Anna Hol, die de besprekingen met Alice voerde, is verheugd met de komst van Lindhout: “We zijn ervan overtuigd samen met haar kennis en ervaring verder te kunnen bouwen aan het meisjes- en dameswaterpolo in Amersfoort. We kijken dan ook uit naar een langdurige samenwerking.”

In alle leeftijdscategorieën een meisjesteam

Na het mislukte Eredivisie-avontuur bij de dames drie jaar geleden, heeft ZPC AMERSFOORT vooral op de jeugd ingezet. En met succes: aankomend seizoen heeft de vereniging in alle leeftijdscategorieën een (of meerdere) meisjes team(s), beginnend bij de F-jeugd.  Het is dan ook met name het grote aantal enthousiaste jeugdspeelsters dat Alice Lindhout er toe heeft verleid om bij ZPC AMERSFOORT hoofdtrainster te worden.

Alice Lindhout

Alice Lindhout (50) nam 5 jaar geleden afscheid van haar waterpolosport als actief speelster. Na haar actieve carrière – 30 jaar (!) op het hoogste niveau, in binnen en buitenland, waaronder 7 jaar als professional in Italië – kroop na een waterpolo-sabbatical van een jaar het bloed waar het niet gaan kon. Alice besloot zich in eerste in instantie vooral met de jongsten te gaan bemoeien, mede omdat haar dochter Storm ook inmiddels begonnen was met waterpolo. Ze trainde de meiden o.13 en 15 jaar bij het WOC Gelre – tot vandaag toe – en was voor dezelfde groepen gedurende enkele jaren verantwoordelijk bij Polar Bears en Pallas Sport Highschool in Ede.

En het was ook in eerste instantie weer de jeugd die Alice naar Amersfoort trok: “Het werken met jeugd vind ik erg leuk en geeft heel veel voldoening. De ambitie die het nieuwe bestuur van  ZPC AMERSFOORT uitstraalde, gaf mij veel vertrouwen voor de nabije waterpolotoekomst in Amersfoort. En bij nader inzien leek mij het ook leuk om de ‘reis’ die Amersfoort heeft uitgestippeld voor de dames 1 naar het hoogste niveau – Eredivisie  – mee te maken, vanaf de 1e klasse district, met als eerste halte/doel de 2e klasse Bond. En zo verder…”.

In tegenstelling tot haar nog korte carrière als trainster is Alice haar palmares als speelster te lang om hier helemaal op te noemen. Een paar highlights: uitgeroepen tot ’s werelds beste, 3 x Europees Kampioen met team NL en 1 x Wereldkampioen, tal van Landskampioenschappen, gewonnen Nationale Bekers, profcarrière in Italië,  aantal malen topscoorster/beste speelster in team NL, idem in NL etc. Haar record van Europees Topscoorster (Sheffield, 1993) staat nog steeds, in totaal 31 goals.