Wietse Waninge

NJJK kb 2016 Sessie 4-5: Goede zwemdag voor ZPC AMERSFOORT

Austin NameniksZPC AMERSFOORT heeft de goede prestaties van dag 1 en 2 goed kunnen doorzetten naar dag 3 van het NJJK korte baan. Lisa Kruger behaalde drie podiumplaatsen bij het IPC, waaronder een titel op de 100m rugslag. Wietse Waninge pakte bij de jeugd het zilver op de 200m schoolslag en Austin Namesnik en Kirill Hrabcuns pakte podium plaatsen bij de junioren!

 

Sessie 4 (Ochtend)
Junioren
De ochtend begon goed voor ZPC AMERSFOORT. Kirill Hrabcuns pakte het brons op de 50m vlinderslag jun.2. Met een tijd van 28.18 en was daarmee ruim sneller dan zijn inschrijftijd. Austin Namesnik en Bas Morelissen kwamen aan de start bij de jongens junioren 3. Beide heren zwommen een persoonlijk record van 26.25 om 29.09. Voor Namesnik was het een 2e plaats en Morelissen werd knap 7e.

Nienke Snel kwam als enige junioren dame aan de start tijdens de ochtend sessie. Het jeugdig talent uit Huizen kwam aan de start op de 100m rugslag jun.1. Met een tijd van 1:19.63 kwam ze dicht bij haar pr in de buurt en eindigde Snel op een keurige 25e plaats.

Veel jongens kwamen aan de start op de 200m vrije slag. Bij de jongens jun.1 was het Ster van ’t Land als 31e over de finish kwam. Ster kwam net te kort voor een persoonlijk record, maar de race verdeling zag er zeer volwassen uit. Wij gaan nog veel van hem horen. Tom Blankestijn eindigde bij de jongens jun.2 als 39e. Helaas voor Tom was zijn tijd van 2:20,91 niet genoeg voor een pr.

Austin NamesnikMooie verbeteringen waren er voor de jongens junioren 3. Rijk Dragsta eindigde als 24 in een persoonlijk record van 2:06.54. Bas Morelissen kwam dicht bij het podium en eindigde in een pr van 2:00.28 op een keurige 6e plaats. Helaas doorbrak hij net niet de 2 minuut barrière. Zilver werd het wederom voor Austin Namesnik. Namesnik doorbrak in tegentelling van Morelissen wel de 2 minuut grens en zwom een persoonlijk record van 3 seconden! Met een tijd van 1:57.28 werd Namesnik knap 2e bij de junioren 2.

Rijk Heere boekte een enorme progressie op de 1500m vrije slag. Met een tijd van 19:39.23 zwom Heere naar een knappe 5e plaats. Zijn oude tijd dat sinds december 2015 stond(20:22.67) is aan gort gezwommen! Ook zeker een vermelding waard was de race opbouw van deze jonge zwemmer. In de laatste 400 meters kwam Heere dicht in de buurt van de nummers 3 en 4.

Jeugd
Eenvoudige ochtend was het wederom voor Lisa Kruger. De IPC zwemster plaatste zich voor drie finales. In de middag sessie komt Kruger aan de start op de 50m vlinderslag, 100m rugslag en 200m vrije slag.

Wietse Waninge plaatste zich als 2e op de 200m schoolslag. Voor ons natuurlijk geen verrassing. Op de 50m vlinderslag werd Waninge uitgeschakeld in de series. Met een tijd van 26:95, was Waninge goed voor een 26e plaats.

Estafette meisjes jeugd
Het meiden team van ZPC AMERSFOORT verscheen zaterdag ochtend aan de start voor de 4x100m vrije slag. Lisa Kruger, Chantalle van der Lende, Lieke Nijmeijer en Elise Harde man eindigde als 20e bij de meisjes jeugd.

Sessie 5 (Middag)
Junioren
En rustige middag sessie voor de zwemmers van ZPC AMERSFOORT. Ster van ’t Land zwom bij de jun.1 naar een 12 plaats op de 100m rugslag. Met 1:12.32 verbeterde Ster ruim zijn pr. Kirill Hrbacuns eindigde bij de jongens jun.2 knap op een 7e plaats. Hrabcuns was net iets langzamer dan zijn pr.

Ook een mooie verbetering was er voor Austin Namesnik. Bij de jongens jun.3 werd Namesnik met een tijd van 1:01.63 5e. Bas Morelissen eindigde op een 13e plaats in een tijd van 1:04.17.

Twee dames kwamen aan de start bij de meisjes junioren. Nienke Snel zwom een dik persoonlijk record op de 200m vrije slag jun.1. Met een tijd van 2:34.48 verpulverde Snel haar inschrijftijd van 2:37.28 en was ze goed voor een 26e plaats. Lieke Nijmeijer was in een categorie jun.2 als 30e over de finish gekomen. Helaas voor Nijmeijer was de tijd van 2:27.99 geen persoonlijk record.

Milan ten Broek zwom naar een knappe 9e plaats op de 200m schoolslag. De sprinter zwom goed mee met zijn concurrenten, wat resulteerde in een mooi persoonlijk record van 2:31.57.

Jeugd
Wietse Waninge pakte wederom zilver op een schoolslag nummer. Dit maar was het een 2e plaats op de 200m schoolslag. Met een tijd van 2:18.327 was Waninge enkele honderdste sneller dan zijn persoonlijk record.

Lisa Kruger zwom drie persoonlijke records bij het IPC. Op de 100m rugslag zwom Kruger in een tijd van 1:09.55. Op het sprintnummer de 50m vlinderslag was Kruger goed voor brons in een tijd van 32.64. Na twee finales hield het niet op voor Kruger. Als slot van de dag mocht ze nog aan de start verschijnen op de 200m vrije slag. Hierop pakte ze knap het zilver in een tijd van 2:15.82.

Estafette jongens
De jongens junioren team pakte een mooie 4e plaats op de 4x100m vrije slag. Milan ten Broek opende zeer sterk met een tijd van 56.77, waarmee hij Rijk Dragstra zeer goed lanceerde. Het echte vuurwerk kwam pas na 200 meter toen Bas Morelissen en Austin Namesnik in het water doken. Beide heren zwommen het gat met de nummers drie snel dicht. Helaas lukte het net niet om de nummer 3 in te halen.

Bij de jongens jeugd werd er een knappe 6e plaats behaald. Stijn van Aken lanceerde Wietse Waninge met een tijd van 54.81. Waninge kon de lijn van Stijn goed doortrekken en zwom een keurige 53.47. Gideon Heij zwom een keurige 55.11, waarna Jelle Blankestijn het mocht afmaken in een tijd van 54.86. Een mooie 6e plaats voor het jeugd team!

Kirill HrabcunsTijdens het toernooi zijn er ook enkele foto’s gemaakt door Kees-Jan van Overbeeke.  Neem een kijkje op zijn pagina.
Uitslagen van dag 3 kunt u hier vinden.