Austin Namesnik

NJJK kb 2016 Sessie 2-3: Austin Namesnik pakt goud op 100m vlinderslag

Dag 2 van het NJJK korte baan 2016 is zeer goed verlopen voor ZPC AMERSFOORT. Austin Namesnik was de man van de dag met een mooie overwinning op de 100m vlinderslag junioren 2 en een 3e plaats op de 50m vrije slag. Wietse Waninge sprintte bij de jeugd naar het zilver op de 50m schoolslag en brons was er voor de 4x200m vrije slag jeugd.

Sessie 2(Ochtend):
Junioren
Ster van ’t Land mocht de spits afbijten voor ZPC AMERSFOORT tijdens zwemsessie 2. Met een goed race plan kwam Ster aan de start op de 200m rugslag junioren 1. Helaas kon hij zijn strijdlustige plan niet doorpakken in de laatste meters en zwom hij net iets boven zijn persoonlijk record. De klok stopte op 2:42.56 en dat betekende een 16e plaats voor Ster van ’t Land.

Kirill Hrabcuns zwom bij de jongens jun.2 lang op een 3e plaats op de 200m rugslag. Helaas moest hij in de laatste meters zijn positie afstaan en zwom Hrabcuns in een persoonlijk record van 2:20.29 naar een 4e plaats. Bij de jongens jun.3 kwamen Bas Morelissen en Sebastiaan van der Meer als 5e en 16e over de streep. De heren zwommen een tijd van respectievelijk 2:15.23 om 2:26.84. De tijd van Morelissen betekende een persoonlijk record.Kirill Hrabcuns

Op de 50m vrije slag kwamen veel jongens aan de start. Rijk Heere kwam bij de jun.1 op een 16e plaats terecht in een tijd van 30.19. Tom Blankestijn was bij de jun.2 goed voor een 32e plaats in een persoonlijk record van 30.26.

Drie heren kwamen aan de start bij de jongens jun.3. Rijk Dragstra, Bas Morelissen en Austin Namesnik zwommen allen een persoonlijk record, waarvan Austin Namesnik de snelste was (24.60). Met zijn tijd eindigde Austin knap als 3e. Morelissen en Dragstra eindigde als 14e en 21e.

Jeugd
Een eenvoudige ochtend was voor Wietse Waninge. Het schoolslag talent plaatste zich eenvoudig voor de finale 50m schoolslag. Tijdens het middag programma mag hij gaan strijden om de titel. Op het bijnummer de 50m vrije slag waren de series het eindstation. Met 24.63 eindigde Waninge als 18e.Elise Hardeman verbeterde op de 50m vrije slag haar inschrijftijd met drie honderdste (27.98 om 27.94). Helaas voor Hardeman waren de series het eindstation(27e plaats).

Lisa Kruger plaatste zich voor 2 finales in de middag. Op de 50m vrije slag en 50m schoolslag IPC kwalificeerde Kruger zich op eenvoudig voor de finale, dat later op de avond wordt gezwommen.In het reguliere programma zwom Kruger op de 200m rugslag naar een 31e plaats.

Estafette meisjes jeugd
De ochtendsessie werd afgesloten met een estafette 4x200m vrije slag meisjes jeugd. ZPC AMERSFOORT had een meiden team opgesteld bestaande uit: Elise Hareman, Lieke Nijmeijer, Charlotte van der Lende en Lisa Kruger. De dames eindigde in een tijd van 9:21.63 op een keurige 14e plaats.

Sessie 3(Middag)
Junioren
Rijk Heere zwom op de 50m schoolslag(jun.1) naar een knappe 4e plaats. Met een tijd van 36.19 herpakte Heere zich na een moeizame ochtend en bovenal een dik persoonlijk record!

Bij de jongens junioren 2 pakte Kirill Hrabcuns knap het zilver op de 100m vlinderslag in een tijd van 1:02.74(pr). Daniel Rykov eindigde op een 11e plaats in een tijd van 1:09.07. Ook voor Rykov betekende dit ook persoon lijk record.

Austin Namesnik won op een mooie wijze de 100m vlinderslag bij de jongens junioren 3! Het jeugdig talent stond ingeschreven met een tijd van 1:00.00 en die verpulverde hij met meer dan 2 seconden.Eindelijk dook Namesnik onder de magische minuut grens waar hij al zo lang op hoopte. Austin sloeg op het juiste moment toe en zwom naar een mooie 57.86!Austin Namesnik

Volgens  zwemkroniek.com was het pure propaganda voor de zwemsport:
De race op de 100m vlinderslag junioren 3 bij de jongens was pure propaganda voor de zwemsport. Halverwege leidde sprinter Jylano Nahr (26.90), gevolgd door Luc Kroon (27.30). Toen kwam er echte een aanval van Austin Namesnik (27.74 op 50 meter), die het verloop van de race een geheel aander aanzien gaf. De van Zwemclub Zeist naar ZPC Amersfoort overkomen zwemmer passeerde zijn rivalen op de laatste baan en sloeg de handen winnend tegen de wand in een vet persoonlijk record van 57.86 (het was 1 minuut blank). Nahr werd tweede in 58.07, Kroon derde in 58.65. 

Jeugd
Lisa Kruger pakte twee podiumplaatsen op de 50m vrije slag en 50m schoolslag IPC. De zwemster uit Hardewijk zwom op de 50m vrije slag naar een 3e plaats in een tijd van 28.46, wat een persoonlijk record betekende. Op de 50m schoolslag zette Kruger een nieuw persoonlijk record neer van 34.85.

Het was een spannende race op de 50m schoolslag jongens jeugd. Wietse Waninge ging een mooie battle aan tegen zijn concurrent Igor Ostrowski(MNC Dortrecht). De twee zwemmers waren zeer aan elkaar gewaagd en Igor pakte net voor Waninge het goud. Wietse Waninge moest genoegen nemen met het zilver in een persoonlijk record van 28.89.

Estafette jongens junioren & jeugd
ZPC AMERSFOORT jeugdteamMet een zwaar estafette nummer werd zwemsessie 5 afgesloten met een 4x200m vrije slag estafette voor de junioren en jeugd. ZPC AMERSFOORT kwam zowel met een junioren als jeugd team aan de start. Het junioren team bestaande uit Bas Morelissen, Rijk Dragstra, Milan ten Broek en Austin Namesnik streden lang om het brons tegen het junioren team van ZPC Hoogeveen. Met een kleine achterstand dook Austin Namesnik het water in, helaas lukte het hem niet om ZPC AMERSFOORT naar het brons te zwemmen. Een vierde plaats dus voor het junioren team.

Bij het jeugd team was er meer succes. Lang zwommen de heren(Jelle Blankestijn, Stijn van Aken, Gideon de Heij en Wietse Waninge) op een 4e plaats. In de laatste honderd meter kon Wietse Waninge opschuiven naar een 3e positie en dat hield hij vol tot de finish.

Tijdens het toernooi zijn er ook enkele foto’s gemaakt door Kees-Jan van Overbeeke. Neem een kijkje op zijn pagina    .
Uitslagen van dag 2 kunt u hier vinden.