1e paal nieuwe zwembad! Prijsvraag voor naam? Nu ook videofilm!

Op woensdagmiddag 13 januari werd aan de Hogeweg de eerste officiële eerste paal van het nieuwe Sportcomplex Hogeweg geslagen.

In de knusse, maar oh zo gezellige partytent hadden vele gasten zich verzameld. De regen kletterde met veel geweld op het tentdoek neer. Dat noodzaakte wethouder Buijtelaar en Olco directeur Westra om hun speeches extra lang te maken. Toen speeches en regen ongeveer gelijktijdig stopten was het zo ver om buiten de eerste paal de grond in te jagen.

Foto’s en videofilm

Hieronder enkele leuke foto’s. Maar er is inmiddels ook een leuke video. Om die te zien klik hier!

1e paal [2] 20160113_145446_resized20160113_145946_resized

In de partytent had een grote groep van toekomstige jeugdige gebruikers inmiddels een fraaie foto onthuld. Deze foto zal straks met vele andere foto’s de muren van de bouwplaats aan de zijde van de Hogeweg gaan sieren.

20160113_145101_resized

Kinderen Foto

Nu op naar het pannenbier (hoogste punt) en dan naar de openingsceremonie eind 2017!

De bouw van het sportcomplex kun je “live” volgen! Kijk op de website Amersfoort vernieuwt en klik op de timelapse-speler

Prijsvraag voor naamgeving!?

Als het aan de fractie van D66 ligt, krijg het nieuwe sportcomplex een andere naam dan het huidige ‘sportcomplex Hogekwartier’. D66 heeft vlak na het slaan van de 1e paal een motie (opdracht aan het college) ingediend. D66 wil dat het sportcomplex, via een prijsvraag, een spetterende naam krijgt. Hieronder staat de opdracht aan het college.

Draagt het college op:

1. Een prijsvraag uit te schrijven onder alle inwoners van Amersfoort met het doel om een breed gedragen en tot de verbeelding sprekende naam voor het sportcomplex Hogekwartier te verkrijgen,

2. De uitvoering hiervan tegen minimale kosten tot stand te brengen.

Lees de volledige motie