Zwemstad Clinics organiseert met succes een vlinderslagclinic

Na vorig seizoen een reeks van vijf succesvolle clinics te hebben gegeven, was het afgelopen zaterdag 21 november weer tijd voor de eerste clinic van dit seizoen. Tijdens deze ochtend, die volledig in het teken stond van de vlinderslag, kregen in totaal 63 kinderen tips en aanwijzingen van onder andere veelvoudig Nederlands kampioen Fabian Beimin.

Tijdens de Zwemstad Clinic hebben negen senioren, waaronder vlinderslagspecialisten Fabian Beimin en Jurjen Willemsen, geprobeerd zo goed mogelijk hun kennis over te dragen aan de kinderen. Deze negen senioren waren verdeeld over vier stations waar gewerkt werd aan de coördinatie, de onderwaterfase, het ritme van de slag en de armslag. Om een hoge kwaliteit van de clinic te kunnen waarborgen, hebben de senioren van tevoren nagedacht over opdrachten en deze op papier gezet.
IMAG0160
De kinderen werden bij binnenkomst in vier groepen verdeeld. Na een welkomstwoord is elk van deze groepen naar een van de stations gegaan. Hier werd door alle kinderen bij de eerste ronde een korte warming-up gedaan, gevolgd door een aantal banen inzwemmen. Daarna werd bij ieder station een eigen programma afgewerkt en na een half uur werd er gewisseld. Zo werd er bij het station voor de onderwaterfase begonnen met een filmpje van een vlinderslag-onderwaterfase. Zo konden de kinderen zien hoe het er uit moest zien en dit daarna gelijk in de praktijk gaan toepassen.

Het doel van deze clinics is om de kinderen een leuke en leerzame ochtend te bezorgen en te zorgen dat ze plezier houden in het zwemmen. Voor de senioren is het geven van een clinic ook erg leerzaam. Zo leren ze nadenken over de aanwijzingen die ze zelf krijgen tijdens de training en kunnen ze hun kennis overdragen aan de jongere generatie. Met het geld dat wordt opgehaald met de clinic kunnen nieuwe trainingsmaterialen worden aangeschaft. Ook wordt hier een deel van het trainingskamp dat in de meivakantie wordt georganiseerd mee gefinancierd.

Na de clinic werd er in het clubhuis van ZPC AMERSFOORT nog een Meet&Greet georganiseerd. Hier hadden de kinderen en de ouders de mogelijkheid om vragen te stellen aan de senioren. Ook konden zij hier terecht voor een handtekening of een foto.
Op zaterdag 6 februari wordt de volgende clinic georganiseerd. Op deze dag wordt aandacht besteed aan de rugslag. Onder ander rugslagspecialist Jurjen Willemsen zal dan proberen de kinderen de fijne kneepjes van de rugslag te leren. Wil jij aan deze clinic meedoen? Geef je dan nu op door een mailtje te sturen naar clinics.wz@zpc-amersfoort.nl. Voor meer informatie kun je ook kijken op de website . Op deze pagina kan je ook de oefeningen die tijdens clinic I zijn uitgevoerd teruglezen!

Onze vlinderslag specialisten op de foto tijdens de Meet&Greet

Onze vlinderslag specialisten op de foto tijdens de Meet&Greet