ZPC AMERSFOORT zwemselectie SPORTPLOEG VAN HET JAAR

Woensdag 25 november vond in De flint het jaarlijkse Amersfoortse Sportgala plaats! ZPC AMERSFOORT was groots vertegenwoordigd bij zowel het gala als bij de huldigingen van de kampioenen. De wedstrijdzwemmers van ZPC AMERSFOORT hebben hun topseizoen van 2014-2015 laten bekronen met de titel ‘Sportploeg van het Jaar’. Fabian Beimin kon de titel ‘Sportman van het Jaar’ niet prolongeren.

Huldiging junioren
sportgala huldiging junioren
Net als vorig jaar stond het middag programma in het tegen van de junioren kampioenen. Veel wedstrijdzwemmers en waterpoloërs betraden het podium. Wietse Waninge, Kyrill Hrabcuns betraden vanuit het zwemmen persoonlijk het podium. Hun teamgenoten Daniel Rykov, Florian van Heest, Rijk Heere, Tom Blankestijn, Rijk Dragstra, Bas Morelissen en Austin Namesnik betraden het podium voor hun deelname aan een estafette dat tijdens een nationaal kampioenschap een medaille hebben behaald. Met een grote beker werd het F-team van het waterpolo naar het podium geroepen. Het jeugd team werd afgelopen seizoen vice-kampioen van Nederland.

Huldiging senioren
sportgala huldiging senioren1
Veel senioren medaille winnaars van ZPC AMERSFOORT waren aanwezig tijdens de senioren huldiging. Onder groot applaus werden veel zwemmers(incl. masters) en waterpoloers naar voren geroepen om gehuldigd te worden door de burgemeester van Amersfoort.

ZPC AMERSFOORT SPORTPLOEG VAN HET JAAR
sportgala huldiging sportploeg
ZPC AMERSFOORT was tijdens de 6e editie van het sportgala in twee categorieën genomineerd. De zwemselectie als sportploeg en Fabian Beimin als sportman.

De zwemselectie kende het fenomenaal goed zwemseizoen. Vorig seizoen kwamen maar liefst drie competitie ploegen aan de start. Het eerste team werd knap 4e van Nederland in de hoofdklasse en het tweede en derde team promoveerde eenvoudig naar de 1e en 2e klasse regio mid-west. Daarnaast zwom de zwemselectie (incl masterafdeling) 69 nationale titels,106 NK medailles en 22 estafette medailles.
Om de titel ‘Sportploeg van het jaar’ te pakken moest men het opnemen tegen AMHC Heren 1 en BSC Quick Softbal heren 1. Beide concurrenten hebben een mooie prestatie geleverd, maar uiteindelijk ging ZPC AMERSFOORT er met de titel vandoor. ZPC AMERSFOORT mag zich dus een jaar lang ‘Sportploeg van het Jaar’ noemen! Bekijk hier het promo filmpje voor de sportploegen.

Fabian Beimin was voor de derde maal op rij genomineerd voor de titel ‘Sportman van het Jaar’. Al jaren zwemt Beimin aan de top op zijn specialiteit de 200m vlinderslag. Vorig jaar werd Beimin nog tot sportman bekroond, maar dit jaar kende hij stevige concurrentie van Maarten Hurkmans (roeien) en Karen Tovmasjan (gewichtheffen). Helaas voor Beimin ging de titel naar Maarten Hurkmans die het afgelopen seizoen bij het WK roeien junioren goud won met de heren 8. Bekijk hier de promo filmpjes van de sportmannen.