Nederlands Estafette Kampioen!

Afgelopen zondag waren de Nederlandse Estafette Kampioenschappen.
ZPC AMERSFOORT was vertegenwoordigd met acht verschillende teams onder leiding van:
– Tom Rikhof (Heren senioren)
– Roel van Grol (Dames senioren/Jongens junioren 4 e.j.)
– Chantalle Zijderveld (Mixed senioren)
– Kirsten Namesnik (Meisjes junioren 4 e.j. team 1)
– Larissa Brak (Meisjes junioren 2 e.j.)
– Ilona van de Weerd (Meisjes junioren 4 e.j. team 2)
– Susan Rijnbeek (Jongens junioren 2 e.j.)

Deze acht teams hebben bij elkaar vijf verschillende trofeeën weten te bemachtigen, waaronder de gouden senioren all-in beker. Daarmee mag ZPC AMERSFOORT zich officieel kronen tot Nederlands Estafette Kampioen 2023! Verder werd er bij de Meisjes junioren 2 & 4 de zilveren, bij de Jongens junioren 4 de bronzen en bij de Dames senioren een gouden beker gewonnen.

v.l.n.r.: Meisjes jun 2 (2e), Jongens jun 4 (3e), Meisjes jun 4 (2e)
Het team van de jongens junioren 2 e.j. bestond uit Quinten Oostveen, Joey Snabel, Milan Schuilenburg, Jasper Cox, Stijn van den Konink. Helaas werd dit team tijdens de 4×50 meter schoolslag getroffen door een diskwalificatie waardoor het team een langzame vervangende tijd kreeg. Ondanks dat nadeel eindigde dit team toch op een mooie zesde plaats.

Het team van de jongens junioren 4 e.j. bestond uit Tobian Vos, Feddo Smink, Jesse Molengraaf, Felbe van ‘t Land, Rens van Wijngaarden. Mede door een mooie overwinning in de 4×100 meter rugslag zwom dit team naar een fantastische derde plaats!

v.l.n.r: Felbe, Jesse, Tobian, Feddo, Rens
Het heren team van ZPC AMERSFOORT wist van tevoren dat het podium bereiken een lastige taak ging worden. Het team van in totaal van 10 heren (Koen Marsman, Rijk Heere, Austin Namesnik, Simon Claasen, Niels Chrisstoffels, Wietse Waninge, Anders van Norden, Arjan Hanse, Tenzing Geutjes, Duncan van Haaren) deden hun uiterste best maar de derde plek bleek toch te hoog gegrepen. Het team kreeg met een achterstand van 6,75 en een voorsprong van 47,81 seconden een vierde plek. Toch had het heren team invloed op de eindstand, daarover later meer.

De meisjes junioren 2 e.j. (Noortje Bisperink, Ylène Zondervan, Noa van Zalk, Brechtje Slootweg, Myrthe Bruinsma) streden keihard richting een tweede plaats! Met maar 2,79 seconden verschil met de nummer 1 (WVZ) was het een spannende strijd. De beslissende estafette was wel de 4×50 meter rugslag waar deze meiden iedereen te snel af waren.

v.l.n.r.: Myrthe, Noa, Brechtje, Ylène, Noortje
De meiden van junioren 4 e.j. hadden dit jaar twee verschillende teams. Het eerste team (Robine Moot, Anne Engbersen, Kim Bouman, Fenne Metten, Noa van Zalk, Esmaé de Gans, Sterre Dietvorst) zwommen met zn zevenen naar een fantastische tweede plek! Ook hier werd het schoolslagnummer gewonnen (4×100 meter schoolslag) en met 10 seconden achterstand op de nummer 1 en voorsprong op de nummer 3 was het duidelijk dat deze meiden op de tweede plek behoorden. Het tweede team (Senna Rijnbeek, Daniela Malipiero, Pieke Beekhuis, Eva Maria Keet) eindigde op een respectabele vijftiende plek.

v.l.n.r.: Robine, Anne, Esmaé, Noa, Sterre, Kim, Fenne
Het dames team van ZPC AMERSFOORT ging als een speer! Door snel te zwemmen en veilig over te nemen waren zij iedereen te snel af! Door diskwalificaties van concurrenten PSV en de Dolfijn was de weg naar succes al helemaal beslist. Opvallend bij het dames team was de junior Robine Moot die in de 4×100 meter schoolslag debuteerde bij de senioren. Met een tijd van 1:16.33 kon zij prima meekomen met de rest van de dames. Verder bestond het team uit Femke Spiering, Elise Hardeman, Pippa van ‘t Land, Maaike Ooms, Rosalie Reef, Jetske Moot, Bridget Vermeer. De dames gaan volgend jaar strijden om de titel van afgelopen zondag te prolongeren.

v.l.n.r: Femke, Maaike, Robine, Elise, Pippa, Bridget, Jetske, Rosalie
Als laatste het mixed team (Austin Namesnik, Rijk Heere, Rosalie Reef, Elise Hardeman, Duncan van Haaren, Simon Claasen, Jetske Moot). Samen met de dames- en herenteams streden zij gecombineerd voor de senioren all-in prijs. Met een tweede plaats in de 4×50 meter wisselslag & in de 4×50 meter vrije slag zwommen zij naar de eerste plaats in het klassement! Met een eerste plek bij de dames en de mixed teams en een vierde plek bij de heren was ZPC AMERSFOORT met 1,20 seconden te snel voor de nummer 2 (Blue Marlins) en mag zich dus kronen tot senioren all-in Kampioen!

Wil je lezen over de Martinez Chocolade Cup van twee weken geleden? Klik dan hier!