Eredivisie zwemmers eerste competitiehelft op plek 2

De zwemcompetitie hoort bij het Nederlandse zwemmen; veel grote zwemmers hebben hun eerste serieuze tijden daar gezet in het verleden en nu. Koen Marsman is de upcoming man in de equipe van ZPC AMERSFOORT. Met 4:02,38 (400m vrije slag) en 1:05,05 (100m schoolslag had hij een goed aandeel in de score van de ploeg onder leiding van Tom Rikhof. Rikhof moest alleen Daniel Claasen en Wietse Waninge missen door blessureleed en kon de snelste ploeg opstellen. Zelfs ‘oudjes’ Fabian Beimin en Jordan Kraaijenhof wilde hun bijdrage leveren en brachten met hun ervaring en zwemverleden inspiratie maar voor de punten moesten ze de eer – zoals het hoort – aan de jongere zwemmers laten die nog aan het begin van hun zwemcarrière staan. Austin Namesnik maakte indruk met 1:48,75 op 200m vrije slag waarbij hij Merlin Belmon (1:49,57) in de laatste 50m voorbij ging, en ook bij de 100m vlinderslag was Namesnik de beste in 53,75. Bij de dames was de winst op 200m vrije slag voor Femke Spiering in 1:59,78 nipt voor Elise Hardeman met 2:00,06. Ook op 100m vlinderslag blijft Spiering onder de 60sec zwemmen! Rosalie Reef haalde ook op de 100m vlinderslag een hap van haar PR bij de junioren en noteerde 1:04,68. De senioren-estafettes zorgde voor een mooi slot van de thuiscompetitie in Amerena. Met nog twee rondes te gaan blijft het vizier op het kampioenschap. Het is leuk wanneer het spannend is en dat is het met PSV, waarmee stuivertje werd gewisseld in de tussenstand, zeker!

Uitslag: Swimrankings – Competitie Eredivisie deel 2, #23311 – Amersfoort (NED), 19 nov 2022

Ranglijst: Koninklijke Nederlandse Zwembond (knzb.nl)