Nieuw Heren 1

De situatie met en rond Heren 1 is dit jaar flink gewijzigd.

Het hoofdteam (Heren 1) is behoorlijk versterkt, zeker in de breedte. Dit team moet goed mee kunnen draaien in de Eredivisie.

Heren 2 bestaat vooral uit jeugdige talenten, vaak aangevuld met één of twee spelers van de oudere garde. Dit team komt dit seizoen uit in de Reserve Eredivisie.

Verder is er, met instemming van de Bond, een extra herenteam, ook met veel jonge jongens, tussen geplaatst. Als Heren 3 dus. De lagere teams zijn 1 plaats opgeschoven. Heren 3 speelt in de Reserve 1e divisie.

Deze totale groep staat nu onder leiding van trainer/coach Mark Siewers, geassisteerd door Patrick Verhoeff. Zij verzorgen ook de coaching van Heren 1. Jurgen Joosten heeft de zakelijke leiding. Arie van de Bunt heeft de technische leiding bij Heren 2.

Bij Heren 1 is helaas keeper Clement Stegman vertrokken.

Nieuwkomers zijn Dynand Muller (ex Schuurman BZC) en de Veenendalers Pepijn Steevens (keeper) en Alain van de Bovenkamp (ex PSV). Beide laatste spelers maken ook deel uit van Jong Oranje. Bovendien is Jorre Hanselaar, na een jaar afwezigheid, weer teruggekeerd.

Als voorbereiding op de competitie speelde een breed Heren-1 team afgelopen weekend in Porto (P) een oefentoernooi. Daar werd de eerste prijs behaald. Bemoedigend. Maar in de competitie zal het nog zwaar worden. Te beginnen met de de twee topploegen, uit bij AZC en een week later thuis tegen ZV De Zaan.