Samenwerking met Nomi Stomphorst

Oud-international Nomi Stomphorst zal aankomend seizoen regelmatig in de Amerena te vinden zijn. De 29-jarige Stomphorst zal door het hele jaar heen clinics verzorgen voor diverse jeugdteams van de Amersfoortse vereniging. 

ZPC Amersfoort kiest bewust voor een extra impuls voor de jeugd. “We hebben de laatste jaren hard gewerkt aan het bouwen van de jeugdafdeling. Niet alleen in de breedte, maar ook richting de top. Dat werpt, nu ook bij de meisjes, z’n vruchten af. Elke jaargang heeft een of meerdere meidenteams en maar liefst vijf teams hebben zich geplaatst voor het NK”, vertelt Rutger Keur, voorzitter van de waterpolo afdeling.  

“Om de jeugd te inspireren en verder te ontwikkelen, zijn we supertrots dat we Nomi bereid hebben gevonden zich op deze manier voor onze vereniging in te zetten. Door regelmatig clinics te geven, hopen we het volgende stapje te zetten dat nodig is om de talentvolle jeugd klaar te stomen voor het hoogste niveau. We verwachten dat de meeste van onze meiden straks in Dames 1 komen te spelen. Het is de intentie vanuit de club om met dat team binnen afzienbare tijd te promoveren naar de Eredivisie.”

Nomi Stomphorst sloot haar rijke waterpolocarrière af na de Olympische Spelen in Tokio waar ze met het Nederlands team zesde werd. Ze maakte alle successen van de laatste jaren mee. Zo won ze zilver op de EK’s van 2014 en 2016 en het WK in 2015. Op het EK in 2018 veroverde ze de gouden medaille.   

“Nadat ik gestopt ben met spelen, richt ik mij nu op mijn maatschappelijke carrière. Maar het waterpolo laat me natuurlijk niet helemaal los. Ik heb in het verleden vaker training gegeven. Erg leuk om mijn kennis en ervaring op deze manier in te zetten voor het ambitieuze ZPC Amersfoort”, aldus Nomi.