Open Nederlandse Masters Kampioenschappen 2022

‘Jong en oud samen voor goud’ is het motto van de zwemafdeling en de masters maakten dat het afgelopen weekend helemaal waar!

Met een groep van 22 zwemmers in de leeftijdscategorieën van 20+ tot 75+ werden spreekwoordelijk de tegels uit het bad gezwommen. Loekie, Lidia, Lesley, Marije, Marjan, Joanne, Eline, Monica, Atie, Elisah, Johan, Chester, Ron, Ronald, Henk, Jelle en Jelle (Blankestijn en Opmeer), Martijn en Martijn (Bartels en Giezen), Erwin, Vincent en Jeroen namen 77 medailles, waarvan 42 gouden, mee uit het Pieter vd Hoogenband stadion in Eindhoven, wat ons een 2e plaats (van de 136) in het medailleklassement opleverde.

De sfeer in de ploeg was geweldig, we hadden lol met elkaar, inspireerden, motiveerden en moedigden elkaar aan en dat maakte het weekend tot een groot zwemfeest.
In zo’n sfeer wordt er goed gepresteerd en de basis waren toch wel de estafettes. Dankzij de vele mogelijke samenstellingen met alle leeftijden konden we in veel categorieën meestrijden om de podiumplaatsen. Het leverde bijzondere estafettes op, zoals de ‘minioren-trainers’ estafette met Lidia, Monica, Eline en Elisah, die brons veroverde op de 4x 100 wissel.
In de estafettes steeg iedereen boven zichzelf uit en kwamen er onverwacht snelle tijden op de klokken. Die leidden weer tot Nederlandse en zelfs Europese Masters Records:
NMR’s estafette waren er voor de mixed ploeg in de 160+ op de 4x 100 wissel met Lesley, Jelle Opmeer, Chester en Marije en voor de 4x 50 vrij H 200+: Chester, Erwin, Johan, Jeroen.
EMR’s voor de estafettes 4x 100 vrij dames 200+ met Lesley, Marjan, Lidia en Marije,
4x 200 vrij mixed 240+: Marjan, Ron, Atie, Johan, 4x 100 wissel 240+: Atie, Ron, Johan, Marjan,
4x 50 vrij mixed 240+: Atie, Henk, Lesley, Johan.
Ook individueel werd er gevochten voor ereplaatsen en goede tijden. Dit leverde veel persoonlijke records op, een Kampioenschapsrecord voor Johan op de 50 rug bij de H60+, NMR’s voor Lesley (D55+) op de 50 vrij met 29.34 waarmee zij op een haartje na (slechts 1-honderdste seconde!) het EMR miste, 100 vrij, 50 en 100 rug en 50 vlinder.
Voor Atie waren er in de categorie D65+ records op de 50, 100 en 200 rug (NMR) en op de 50 en 100 vrij, dit waren allebei naast NMR’s ook EMR’s (31.30 en 1.09.29).

Voor iedereen was het een inspirerend en motiverend weekend, het volgende ONMK is dat op de korte baan in november in Rotterdam.
Eind augustus tot begin september worden in Rome de Europese Masters Kampioenschappen gehouden. Voor degenen die daar aan gaan deelnemen was dit ONMK een bevestiging dat we met de voorbereidingen op de goede weg zijn!
Iedereen bedankt voor de gezelligheid, de inzet en de support en op naar Rome of naar Rotterdam!!