Eerste dag zomervakantie: vier Nederlandse Records!

Vrijdag was de laatste reguliere training – voor zover er iets regulier te noemen is dit seizoen – en zaterdag stond er een leuke wedstrijd op het programma voor alle leeftijden. De wedstrijd was opnieuw met elektronische tijdwaarneming waardoor er ook officiĆ«le Nederlandse Records gezwommen konden worden. Voor alle nieuwe recordhouders was er een gekleurde baby ‘Ami’!

Bij de eerste estafettes was het direct raak: Maaike Ooms, Sophie Faveaux, Pippa van ‘t Land en Nynke Boerefijn lieten de klok stoppen op 3:56,11 en zijn daarmee de nieuwe recordhouders op de 4x 100m vrije slag junioren (was Trivia 2009 met 3:58,67).

De jongens Simon en Ruben Claasen, Merlin Belmon en Rijk Heere namen vorige week al het Nederlands Record 4x 50m wisselslag over van De Dolfijn en deden dat nu opnieuw maar dan op de 4x 50m vrije slag. De klok stopte op 1:32,67 (23,17 gemiddeld) waarmee deze ‘jonkies’ (3 van de 4 zijn volgend jaar nog steeds jeugd!) nu ook NR-houder zijn op de 4x 50m vrije slag jeugd!

Ook in de mixed-estafette kwam er een nieuw Nederlands Record op de klokken. In samenstelling Rens Stijf, Tenzing Geutjes, Sophie Faveaux, Pippa van ‘t Land werd in december het record gezet op 3:52,35. Nu trad de samenstelling aan met Rens Stijf, Pippa van ‘t Land, Nynke Boerefijn en Koen Marsman. Zij verbraken het record met meer dan 4 seconden mede dankzij de razendsnelle ‘anchor’ van 53,41! De nieuwe toptijd bij de junioren: 3:46,08

Bij de masters was Atie Pijtak vorige week succesvol op de 50m rugslag en ging ook het Nederlands Masters Record 100m rugslag over naar Atie. Ze zwom 1:23,51! Op de 100m wisselslag verbeterde Atie ook het NMR van 1:26,28 naar 1:23,72!

De overige uitslagen zijn te vinden op: Swimrankings – Zomer competitie deel 3, #21388 – Amersfoort (NED), 17 jul 2021

Hiermee luidde de zwemafdeling de zomer in! We wensen iedereen een fijne zomer en zien jullie graag allemaal terug voor nog meer zwemplezier in het seizoen 2021-2022!