Heren 1 begint PlayOff met verlies

[verslag deze keer van Eric Spithoven!]

Heren 1 is de play-offs met verlies begonnen. In de eerste kwartfinale (best-of-three) was Widex GZC Donk met 11-12 te sterk. In de competitie won ZPC Amersfoort nog met 15-13 van de ploeg uit Gouda, maar dat kunststukje kon vrijdagavond niet worden herhaald.

Hiermee komt op het moment dat ‘de knikkers’ worden verdeeld een einde aan een uitstekende reeks. Vanaf 6 maart waren onze mannen ongeslagen en kroop de ploeg van nieuwbakken coach Jeroen Cavaljé met creatief en snel spel omhoog op de ranglijst. Hierdoor sloten ‘we’ de reguliere competitie af op de vierde plek. Het leverde een potentieel thuisvoordeel op in de krachtmeting met GZC Donk dat op de vijfde stek eindigde.

In het eerste treffen met de Gouwenaren zette ZPC deze goede lijn helaas niet door. In de eerste periode kwam de ploeg snel met 1-3 achter en het was aan keeper Clement Stegman te danken dat de achterstand niet groter was in deze fase. Hij keerde twee strafworpen.

Toen eind eerste periode Jesse Koopman sinds lange tijd weer het Amersfoortse chloorwater in dook, kwam er meer vertrouwen in de ploeg. De international was vanaf het OKT in februari niet inzetbaar vanwege een elleboogblessure. Nu hij (min of meer) is gerevalideerd, gaf hij gelijk zijn visitekaartje af. Luttele seconden na zijn rentree schoot hij de 4-5 tegen de touwen. In de tweede periode bracht Sebastiaan van Mil ZPC op gelijke hoogte en begin derde periode tekende Mitchell Budding voor de eerste Amersfoortse voorsprong (6-5). Toch was het te vroeg om te juichen. GZC Donk nam het initiatief weer over en kwam op 8-10.

Begin vierde periode kreeg GZC Donk een dubieuze strafworp die Spanjaard Erik Brugué verzilverde. Een hels inhaalkarwei volgde. Dichterbij 11-12 kwam ZPC echter niet, waardoor er morgen in Gouda gewonnen moet worden om er een derde wedstrijd uit te slepen.

Eredivisie heren

Kwartfinale play-offs (best-of-three)

30 april 2021

ZPC Amersfoort –GZC Donk: 11-12
Periodestanden: 4-5, 1-0, 3-5, 3-2
Doelpunten ZPC Amersfoort: Mitchell Budding 3, Sebastiaan van Mil 3, Max van der Werve 2, Danny Budding 1, Jesse Koopman 1.
Doelpunten GZC Donk: Kjeld Veenhuis 4, Stan van den Heuvel 3, Guus van Yperen 1, Cas Westerwoudt 1, Maurice Dentro 1, Erik Brugué 1, Quint van den Heuvel 1.

ZV de Zaan – AZC 11-5
UZSC – Schuurman BZC 9-6
Het Ravijn – Polar Bears 11-9

1 juni 2021

16 uur GZC Donk – ZPC Amersfoort: Livestream resp. https://www.youtube.com/watch?v=6_BHlfCdWo4

2 juni 2021 (indien nodig)

14.30 uur ZPC Amersfoort – GZC Donk: Livestream