Ivo Trumbic in Kroatië bekroond!

In de Kroatische sportkrant “Sportske novosti” staat een leuk bericht, gezien en (via translate.google) vertaald door KNZB-medewerkster Jeanette Bánfi. Als volgt:

Elk jaar, op de verjaardag van de vader van de Kroatische sport, brengen we hulde aan de meest verdienstelijke, dus dit jaar doet het Ministerie van Toerisme en Sport dit met minister Nikolina Brnjac, en door het besluit van het Franjo Bučar State Sports Award Committee in 2020 gingen prijzen voor levenswerk naar Ante Kostelić. Petra Skansija en Ivo Trumbić, terwijl de jaarlijkse prijzen gingen naar Bruno Bošnjak, Slavko Cvitković, Matija Gubica, Rea Hraski, Željan Konsuo, Pero Kuterovac, Boris Milošević, Paulo Obradović, Neven Šavora, Stojko Slaanković en Mimi Šavora, Stojko Slaanković. De prijzen zullen hen worden uitgereikt tijdens een plechtige prijsuitreiking, die zal plaatsvinden zodra aan de epidemiologische voorwaarden is voldaan.

Het verhaal van dit jaar van degenen die werden bekroond voor levenslange prestatie werd afgerond door Ivo Trumbić. Hij genoot zelfs van zijn speeldagen, terwijl hij als coach-speler Mladost naar de titel van Europees kampioen leidde en het nationale team van de voormalige staat naar Olympische medailles. De eigenaardigheid van zijn werk werd in 1976 benadrukt toen hij het Nederlands elftal naar het Olympisch brons in Montreal bracht en tot op de dag van vandaag blijft het het grootste succes in de geschiedenis van het Nederlandse herenwaterpolo. Als bevestiging van de omvang van al zijn successen in 2015, werd hij opgenomen in de Water Sports Hall of Fame.

Naschrift: Ivo Trumbic was meerdere jaren trainer/coach van het Nederlands mannenzevental en ook een aantal jaren trainer/coach van AZ&PC. Twee jaar geleden werd hij door KNZB-voorzitter Marius van Zeijts nog benoemd tot Lid van Verdienste van de KNZB. Ivo woont inmiddels al weer vele jaren in Zagreb.