Zilveren Status gezondere sportkantine voor Amerena

Zaterdag 11 mei kreeg de horeca van Amerena uit handen van burgemeester Lucas Bolsius van de gemeente Amersfoort de status ‘zilveren sportkantine’ uitgereikt. Amerena is hiermee de 1e locatie in Amersfoort die een officiële status Gezondere Sportkantine van het Voedingscentrum ontvangt.

Horecamanager Sven Hoogeboom ontvangt de oorkonde uit handen van Burgemeester Bolsius

Het horecateam van Amerena is aangehaakt bij het project Team Fit, wat onderdeel is van het programma JOGG (Jongeren op Gezond Gewicht). Sinds november 2017 werkt JOGG samen met B.Slim in Amersfoort. De programma’s van JOGG en B.Slim zijn erop gericht om gezond eten en bewegen voor kinderen en jongeren aantrekkelijk te maken. B.Slim is het lokale programma van de gemeente Amersfoort en GGD regio Utrecht. De programma’s van JOGG en B.Slim sluiten aan bij de ambitie van Amerena om een gezondere locatie te zijn.

Tijdens de NK-F waren de gezonde drankjes al alom aanwezig!

Het horecateam van Amerena heeft het aanbod in Amerena gezonder gemaakt aan de hand van de Richtlijnen Gezondere Kantines. Deze richtlijnen zijn opgesteld door het Voedingscentrum, in opdracht van het ministerie van VWS. De visie erachter: jongeren zijn de toekomst. Willen we dat zij gezonder leven, dan is het belangrijk dat zij ook in Amerena gezonder kunnen eten en drinken.

Onze felicitaties voor Sven Hoogeboom en zijn team!

Zie hier het Gezonde kantinebeleid St. Horeca Amerena