Lars van der Laan neemt stokje over van Hans van Zeeland

Nadat Hans van Zeeland deze week besloot te vertrekken als coach van onze selectieploeg herenwaterpolo, heeft het management het ‘trainersgat’ binnen eigen gelederen opgevuld. Lars van der Laan neemt per direct het stokje over van Van Zeeland.

“We betreuren het besluit van Hans om op te stappen, maar accepteren zijn beslissing. We zijn blij dat we snel hebben kunnen schakelen om zijn vertrek op te vangen. Het einde van het seizoen nadert en we gaan een cruciale fase in. Met Lars van der Laan hebben wij, samen met de spelers en staf, er alle vertrouwen in dat we ons kunnen handhaven in de Eredivisie,” aldus de Stichting Topsport van de Amersfoortse club.  

De 28-jarige Van der Laan is een echte ‘jongen van de club’. Hij groeide op bij ZPC Amersfoort, haalde Oranje en speelde tot vorig seizoen in het eerste. Als trainer en coach begeleidde hij drie jaar de jongens in de Eredivisie B-jeugd. Van der Laan: “Met het plotselinge vertrek van Hans van Zeeland is er een vervelende situatie ontstaan. Ik ben trots dat de vereniging mij deze kans geeft. Ik heb er ontzettend veel zin in en heb alle vertrouwen in de huidige spelersgroep. Handhaving in de Eredivisie is prioriteit en daar gaan we alles voor doen.”