Feestelijke opening Amerena

Op vrijdagmiddag 20 april 2018 was daar de zeer feestelijke officiële opening van de Amerena door Minister Bruins en ‘onze’ zwemmer Thijs van Hofweegen, met medewerking van Burgemeester Bolsius en Wethouder Buijtelaar en daarna de geslaagde (nationale) recordpoging van de zwemploeg van ZPC Amersfoort voor de 10x 100m vrije slag heren!

Vervolgens een speciale erewedstrijd, die tussen het huidige Heren 1 en een kampioensteam van eind jaren negentig! Het werd een vermakelijk en sportief duel dat uiteindelijk in een zeer bevredigende draw (7-7) eindigde.

Ook de wedstrijd van Dames 1 was opgenomen in de openingsceremonie van de Amerena. Dames 1 moest winnen om heel eventueel nog te kunnen profiteren van een misstap van de directe concurrentie. Dames 1 deed goed haar plicht en won regelmatig.

Tussendoor nog een paar festiviteiten, zoals de St-Jorispenning van de gemeente Amersfoortse die ras-Amersfoorter Willem Mosterd Sr opgespeld kreeg door wethouder Hans Buijtelaar, de speech van Bondsvoorzitter Marius van Zeijts die goodold Ivo Trumbic tot Lid van Verdienste van de KNZB bombardeerde. Zie ook Ivo Lid v.V.

Tenslotte ook nog de bloemen en dank (uitgesproken door Maaike Verest) voor scheidend trainer-coach Alice Lindhout.