Steun Don bij zijn fietstocht vanaf de Noordkaap

Don Rietvelt, speler van Heren 4, gaat een bijzondere uitdaging aan. Voor de Stichting Geef om Kinderen begint hij op 4 juni aan een fietstocht van de Noordkaap naar Kiruna; een barre route van 595 kilometer vanaf het noordelijkste puntje van het Europese continent.

De Stichting Geef om Kinderen zet zich in voor kinderen met een aangeboren hartafwijking, kinderen die lijden aan een stofwisselingsziekte en kinderen die lijden aan kanker. Don is klip en klaar over zijn motivatie om deze zware tocht in vijf dagen af te leggen. “Ik heb zelf een mooie dochter die in de 37e week van de zwangerschap een hartritmestoornis kreeg. Inmiddels is zij kerngezond, maar we hadden het erg benauwd in die cruciale weken in het ziekenhuis. Dat machteloze gevoel is metaforisch voor deze tocht. Aan de start bij de Noordkaap waan je je aan het einde van de wereld. Je voelt je machteloos, net zoals op het moment dat je de diagnose van je zieke kind te horen krijgt. Een oplossing lijkt ver weg en je start een onbekende route. Je fietst over enorme bergen en door diepe dalen om uiteindelijk steeds dichterbij de bewoonde wereld te komen. De bewoonde wereld die voor de oplossing staat. Dat traject doorlopen heel veel ouders van zieke kinderen. Ik heb het geluk dat het met mijn dochter goed is afgelopen. Daarom zet ik me graag in voor dit prachtige doel.”

Steun Don bij het bereiken van dit prachtige en belangrijke doel. Doneren kan via de site www.geef-om-kinderen.nl. Daar vind je ook meer informatie over de stichting en deze actie.