‘Sportcomplex Amerena op z’n vroegst in april open’

Sport- en zwemcomplex Amerena gaat niet rond de jaarwisseling, maar op zijn vroegst pas april volgend jaar open. Dat staat in een brief van de gemeente aan de sportverenigingen die gebruik gaan maken van de sporttempel aan de Hogeweg.

Zo was al te lezen in de AD/AC.

Er is inderdaad een brief van de Gemeente waarin deze vertraging is aangekondigd. Eind oktober zal door de bouwer aangegeven worden wanneer die bouw dan wel echt klaar zal zijn. De Gemeente gaat nu uit van 1 april 2018. Maar ook die datum is nu nog geheel onzeker.

Dit is voor de vereniging een grote teleurstelling. Gehele organisaties moeten weer over de kop. Zwemwedstrijden gaan vervallen (korte baan) en ook het waterpoloprogramma kan geheel opnieuw gemaakt worden.

Storend in de berichtgeving is de AD/AC (vrijdag 1 september, pag.4) is de opmerking die gemaakt wordt bij het in herinnering brengen van de problemen rond de centrale horeca: “en aangezien sportverenigingen nog altijd voor een flink deel drijven op inkomsten uit eigen bar ……”. De oplettende reporter van de plaatselijke krant zou toch echt moeten weten dat bij de zwemverenigingen de bar/kantine geen financiële bijdrage oplevert! Het tegendeel is nu al vaak waar. Je hebt immers vrijwilligers nodig. Die worden bij de zwemverenigingen al opgeslokt door de sportieve en organisatorische klussen. De ZPC AMERSFOORT ziet in het nieuwe complex een prachtige plek voor de verenigingsruimte. Die wordt gezien als gezellige ontmoetingsplaats, maar zeker niet als een melkkoe!