Goud en brons bij Jaargangfinale!

Vandaag kwamen de beste 24 minioren zwemmers van Nederland in de leeftijd van 8 t/m 11 jaar bij en om te strijden om de jaargangtitels. In Dordrecht verschenen 5 minioren van ZPC AMERSFOORT aan de start met mooie resultaten.

Ze gold als favoriet voor de eindzege en dat maakte ze meer dan waar. Pippa van ‘t Land won bij de meisjes minioren 5 met overmacht de 100m vrije slag en de 100m vlinderslag. Met de winst op de vlinderslag pakte Pippa ook de grote Inge de Bruijnbokaal.

Goud werd het voor Tenzing Geutjes. Bij de minioren 5 won Geutjes de 50m vlinderslag. Op de 100m vrije slag kwam hij net te kort voor het podium (4e).

Sophie Faveaux (minioren 5) begon zeer sterk aan haar 100m schoolslag. Na 50 meter lag de jonge dame op koers voor het zilver. Helaas werd ze in de laatste meters ingehaald en mocht ze het brons mee naar huis nemen.

Koen Marsman(min6) verscheen als 24e aan de start op de 400m vrije slag. Met veel lef zwom de Koen naar de finish, wat resulteerde in een 17e plaats. Stijn Zwart verscheen 4x aan de start. Op alle afstanden eindigde hij vele plaatsen hoger dan op basis van zijn inschrijving.

Al met al mooie resultaten van onze minioren. De ploeg onder leiding van Lidia van Bon en Sandra Geutjes keerde met 3 goud en 1 brons richting Amersfoort.