Minioren ZPC AMERSFOORT het snelste zwemteam van Utrecht!

Afgelopen zaterdag vond de voorronde van de Minioren Club Meet weer plaats in het Sportfondsenbad in Amersfoort. Als de bouw goed vordert dan kunnen we de volgende editie samen met de Regio MidWest Commissie Utrecht gaan organiseren in Amerena en moeten we ook maar eens kijken of we de landelijke finale naar het nieuwe bad kunnen krijgen…

De laatste jaren is de Minioren Club Meet hét feestje voor de jongste zwemmers: Met een yell-wedstrijd of een mooi spandoek kan elke club zich goed laten zien. En iedereen van het team is belangrijk voor de punten die de einduitslag bepalen. Zo min mogelijk seconden als ploeg dat is het doel. De zwemopleiding bij ZPC AMERSFOORT staat als een huis en daarom kon opnieuw in twee teams worden deelgenomen aan deze wedstrijd.

In 2012 behaalde de ploeg 1641,41 punten, in 2013 waren het 1653,89 punten in de voorronde, in 2014 waren het 1777,69 punten, in 2015 werden het 1687,81 punten en ook dit keer werd er ruim onder de 1700 punten gezwommen en werden de andere ploegen in Utrecht op een flinke achterstand gezet: 1619,80 punten!! Een prachtige score.

Per Regio (Utrecht valt in de regio MidWest) gaan de twee beste ploegen naar de finale en vijf of zes ploegen met de daaropvolgende beste score worden toegevoegd. Er is nog geen einduitslag dus dat is nog even wachten of die finale is gehaald… Maar met de beste score in 5 jaar mogen we al vast trots zijn op deze snelle jongens en meisjes.

In alle estafettes ging de winst naar ZPC AMERSFOORT.  Maar nog niet alles ging helemaal goed. Zo waren er natuurlijk per onderdeel een aantal nummers 1, 2 en 3, maar ook een aantal foutjes die een diskwalificatie op hebben geleverd. Dus als daar nog op wordt geoefend kan het in de finale alleen maar nog beter!

De wedstrijduitslag vind je hier.

Mads van Norden toont de gewonnen beker!

Mads van Norden toont de gewonnen beker!