Zwemploegen sterk in tweede competitieronde

ZPC AMERSFOORT heeft twee teams in de nationale zwemcompetitie. Bijna alle deelnemers trapten deze ronde af op vrijdagavond in het clubhuis waar met trainers/begeleiders en meer dan 90 sporters gezellig samen werd gegeten. Met dank aan Aziatisch Restaurant Peking te Amersfoort!

Het hoofdklasseteam consolideerde deze ronde een goede derde plaats ondanks enkele zieken/geblesseerden en de afwezigheid van Ben Schwietert die zich op de WK voorbereid momenteel. Van de niet aan NTC-gelieerde ploegen (Eindhoven / Amsterdam) is Amersfoort momenteel de sterkte in (nagenoeg) de volledige breedte! Er werden vele goede tijden gezwommen door jong en oud en de sfeer in de ploeg was top. In Dordrecht nam de ploeg het op tegen MNC en VZC die ruim werden verslagen. Het gat met de Dolfijn en PSV was deze ronde minimaal ondanks de inzet van vele leden van de nationale ploeg in deze teams. De aansluiting kan beslist nog worden gevonden in de nog komende twee rondes.

Het regioteam kan zich ook gaan opmaken voor de landelijke klasse! Na twee van de vier rondes staat dit team ruim (met meer dan 300 seconden) voor op de nummer 2 (eveneens uit onze gemeente) ZV Hoogland. Dit is een kampioenschap wat niet meer mis kan gaan. De inzet van jong en oud is top en de sfeer is erg gezellig. Plezier en goed presteren gaan hand in hand in alle geledingen van ZPC AMERSFOORT; dat maakt deze successen mogelijk!

De uitslagen van de wedstrijden vind je zoals te doen gebruikelijk in de wedstrijdkalender (Onder wedstrijdzwemmen > voor leden).

De standen vind je hier:

Hoofdklasse
1e klasse regio MidWest