ZPC AMERSFOORT

NJJK kb 2016 Sessie 1: Lisa Kruger pakt zilver bij de 400m vrije slag IPC

In het Sloterparkbad te Amsterdam wordt tot en met zondag gestreden om de nationale titels bij de junioren en jeugd zwemmers. ZPC AMERSFOORT komt met maar liefst 20 zwemmers aan de start. Een klein deel van deze groep kwam vandaag aan de start op de 400m vrije slag nummers. Lisa Kruger behaalde op dag 1 knap het zilver bij de IPC-zwemsters

Lisa Kruger:
Met het oog op Rio 2016 heeft Lisa Kruger de afgelopen 2 weken veel kilometers gemaakt met de nationale selectie in Zuid-Afrika. Geen gunstige voorbereiding natuurlijk op het NJJK maar voor Kruger staat alles in het teken van de paralympische spelen.
Vandaag dook Lisa Kruger als eerste ZPC AMERSFOORT zwemster het water in op de 400m vrije slag. Van start tot finish bleef Kruger strijden om het goud. Helaas ging de overwinning naar haar trainingsmaatje Chantalle Zijderveld. Kruger werd knap 2e in een tijd van 4:51.28(pr).

400m vrije slag jongens junioren:
Rijk Heere maakt als junior 1 zijn debuut op het NJJK. In een mooi opbouwende race zwom Rijk Heere goed mee met zijn concurrenten. Helaas was het podium niet haalbaar maar Heere verpulverde dik zijn inschrijftijd van 5:03.04 naar 4:56.70. Voor Rijk betekende dit een 11e plaats.

Tom Blankestijn eindigde bij de jongens junioren 2 als 20e. Blankestijn lag lang op schema van zijn inschrijftijd. Helaas kon hij zijn lijn niet doorzetten in de laatste banen. Met een tijd van 4:51.29 eindigde hij netjes in de middenmoot.

Bas Morelissen kwam aan de start bij de jongens junioren 3. Het jeugdig talent uit Huizen zwom naar een knappe 8e plaats. Zijn inschrijftijd verbeterde hij met 3 seconden tot 4:22.53 en ziet op dag 1 van het NJJK zijn goede trainingsarbeid al beloond worden.

Een goed begin van de NJJK, dat belooft veel goeds voor de rest van het toernooi!

Vooruitzicht dag 2:
Morgen sluiten meer junioren en jeugd zwemmers zich aan bij de NJJK ploeg. Tijdens zwemsessie 2 en 3 staan o.a. Wietse Waninge(50m schoolslag, jeugd) en Austin Namesnik(100m vlinderslag, jun 3) aan de start.
Uitslagen kunt u vinden via deze link.

ZPC AMERSFOORT