Lidia benoemd tot ridder in de Orde van Oranje-Nassau

Tijdens het afgelopen NK in het thuisbad is wethouder Micheline Paffen-Zeenni op bezoek geweest om Lidia van Bon-Rosenbrand te benoemen tot ridder in de Orde van Oranje-Nassau, voor haar enorme bijdrage aan de zwemsport.

Voor wie Lidia nog niet kent: sinds 1999 is ze bij onze club betrokken in vrijwel alle takken van de zwemsport. Ze geeft de minioren training en co├Ârdineert de breedtesport. Zelf zwemt ze bij de masters, waar ze op EK’s en WK’s talloze medailles heeft gewonnen en records heeft gezwommen. Daarnaast helpt ze met de organisatie van de Open Nederlandse Master Kampioenschappen, die constant een groot succes zijn. Lidia voert bestuurstaken uit bij zowel ZPC Amersfoort als de KNZB. Wanneer ze de trainers van de toekomst opleidt, geeft ze ze mee wat zij zelf het belangrijkst vindt: plezier in het zwemmen staat voorop.

Na 25 jaar zal Lidia de vrijwilligerstaken langzaam afbouwen. “Ik wil voorkomen dat ik een remmende werking heb op de vereniging omdat ik te lang ben aangebleven. Ik ben het nog lang niet zat, maar vind het gezond dat er een nieuwe wind gaat waaien“, zei ze tegen de krant.

Lidia van Bon-Rozenbrand (rechts) met wethouder Micheline Paffen-Zeenni (links). Foto: Kees-Jan van Overbeeke.

Lidia van Bon-Rozenbrand ontvangt applaus tijdens het NK Zwemmen in sportcomplex Amerena, Amersfoort. Foto: Kees-Jan van Overbeeke.