Final-6: Meisjes B wint brons, Jongens B 6e

Dit weekeinde strijden de Meisjes B en de Jongens B om de beste 6 eindposities in de Eredivisie.

Meisjes B doet dat in Ede. ZPB werd daar in de eerste wedstrijd met 16-7 verslagen. Periodestanden: 3-1,4-2,4-3,5-1. Benthe, Elvira en Marjolein scoorden ieder 3x, Susan, Carmen en Judith ieder 2x en Jordan 1x.
De halve finale werd tegen het favoriete Het Ravijn gespeeld. Daar ontstonden weinig mogelijkheden voor onze ploeg. Er werd fel gestreden, maar de 16-6 nederlaag kon niet ontlopen worden. Periodestanden: 1-6, 1-2,3-5,1-3. Marjolein scoorde 3x, Carmen 2x en Danica 1x.
Het Ravijn gaat naar de finale.

Onze ploeg speelde zondagmiddag om de 3e plaats tegen Polar Bears. Dat werd een keurige 15-11 zege. Onze ploeg staat daamede dus op het reschavot, om daara de bronzen medaille in ontvangst te kunnen nemen. Onze felicitaties voor coch Arne Hermann en zijn team.

Jongens B speelt in Gouda. In de eerste wedstrijd was ZVL duidelijk sterker (9-6). Periodestanden: 0-4,2-2,2-1,2-2. Kimi trof 2x doel, Mart, Jasper, Thijs en Pepijn ieder 1x.
Op zondag volgde de wedstrijd om de 5e en 6e plaats. Tegen De Ham werd een fraaie 5-1 vorsprong opgebouwd. Maar De Ham kwam uitstekend terug. Het werd een 7-8 nederlaag. Daarmede eindigde onze ploeg op de 6e plaats.

Onze scheidsrechters Danny de Vries en Boris ter Steeg zijn beiden actief op deze twee toernooien. Op zaterdag hebben zij het goed gedaan.
Boris floot in Ede de Finale waar het Ravijn won. Danny floot in Gouda de troostfinale om plek 3. Boris kreeg voor zijn arbitrage in de finale een excellente beoordeling, net als Danny die daarnaast ook nog eens beloond werd met een strafworpenserie aan het einde van de wedstrijd.