Heren 6 maakt indruk in Montenegro

Heren 6 nam afgelopen weekend deel aan een sterk bezet masterstoernooi in Herceg Novi (Montenegro). In de 40+ poule stonden deze eeuwige talenten met een gemiddelde leeftijd van 48 jaar hun mannetje tegen Kroatische, Servische, Sloveense, Slowaakse,  Macedonische, Bosnische en Montenegrijnse slagers.

Zowel in als buiten het water lieten zij in het prachtige zwembad in de Baai van Kotor een onuitwisbare indruk achter. Op de eerste dag bleven zij ongeslagen (als eerste Nederlandse ploeg uit de geschiedenis werd er gewonnen van Serviërs) en al snel stonden zij bekend als de Schrik van de Balkan. 

Na een korte nacht moesten de technische alleskunners uit de Keistad in de halve finale echter hun meerdere erkennen in het Kroatische Mladost, de latere toernooiwinnaar. Uiteindelijk eindigde het team net naast het podium, maar het respect bij de voormalige waterpoloprofs was groot. Uitnodigingen voor nieuwe toernooien stroomden binnen, er werd zelfs startgeld in het vooruitzicht gesteld.

De ploeg gaat zich de komende weken bezinnen op hun toekomst. Ligt die in Montenegro, Kroatië, Servië of toch gewoon in de Amerena? Na de zomer wordt het duidelijk.