Waterpolojeugd op buitenlandse stages

Zowel het team Meisjes B1 als Jongens B1 beleefden een succesvol trainingskamp in Oost Europa.

Meisjes B naar Boedapest

Dit team is in voorbereiding op hun Final-6 afgereisd naar Boedapest voor een trainingskamp op het complex van waterpologrootmacht Ferencváros. 

Op het programma stonden drie oefenwedstrijden tegen de B-jeugd van Ferencváros (FTC), waarvan er twee nipt verloren gingen en eentje gewonnen werd. Naast de oefenwedstrijden hadden de meiden elke dag een training van anderhalf uur, naast olympisch kampioenen als Dénes Varga en Soma Vogel. 

Buiten het waterpolo was er ruimte voor teambuilding en een tripje naar het centrum van Boedapest.

Op donderdagavond sloten de meiden deze trip af met een bezoek aan de halve finale van de play-offs om het Hongaars kampioenschap van Ferencváros. Bijzonder om de ambiance bij een waterpolowedstrijd in een arena met honderden supporters mee te maken. Ferencváros won ruim, wat hopelijk inspiratie geeft voor het team.

Wij zijn klaar voor de Final 6!

Jongens B naar Bečej (Servië)

Dit team is in voorbereiding op de kwalificatiewedstrijden tegen ZPB en hopelijk de Final-6 op trainingskamp geweest naar de voormalig Champions League winnaar VK Bečej in Servië. onze jongens sliepen in het naastgelegen Club4rooms. Een hotel speciaal voor (water)topsporters.

Naast trainingen speelden ze iedere dag een oefenwedstrijd tegen de nummer 2 van Servië onder de 18 (2005/2006). Leuke wedstrijden, al waren de Serven wel steeds beter. De trainingen werden gegeven door de Servische toptrainer Miroslav Beslin. Hij legde de nadruk op de horizontale ligging, het schieten vanuit je lichaam en de M-zone. Verder veel aandacht voor de warming up. Het belang van stretchen (je leniger maken), daar moet je iedere dag mee bezig zijn.
Er was veel tijd voor videoanalyses en tactische besprekingen door coach Erik Kamer.

Naast het vele trainen hadden de jongens ruimte om vertier te hebben in de stad. Daar hebben onze jongens mooie contacten opgedaan. De tranen vloeiden rijkelijk bij het afscheid.

De BJ1 is klaar om in Barendrecht de eerste kwalificatiewedstrijd te spelen.

De foto is gemaakt bij een beeld van de Victoria, een uit Romeinse mythologie gepersonifieerde godin van de overwinning, in Bečej.