Mooi 1e poloweekend van 2023

Het eerste poloweekend van 2023 ligt al weer achter ons. Dat was meteen een feestelijk weekeinde. Laten we hopen dat er dit jaar nog vele zullen volgen.

Op zaterdag weer een zeer succesvol en sfeervol Nieuwjaarstoernooi en op zondag het feestelijke afscheid van Mark Siewers en Matthijs Lucas. Afscheid als spelers op het hoogste niveau, beiden blijven zeker nog actief binnen de vereniging. Ook voor dit evenement (er was een leuke afscheidswedstrijd) waren velen naar onze Amerena gekomen.

Volgend weekend wordt daar weer ‘gewoon’ voor de competitie gespeeld.

Heren 2 bekert niet verder

Slechts één ‘echte’ wedstrijd in dit weekend.
Heren 2 toog op zaterdagavond naar Ede om daar in het kader van de 3e ronde ManMeerCup het 2e team van Polar Bears te ontmoeten.
De Edenaren mogen doorbekeren. Zij trokken met 19-10 aan het langste eind.

Succesvol Nieuwjaarstoernooi

Ons traditionele Nieuwjaarstoernooi werd op zaterdag j.l. met succes weer in onze Amerena gehouden. Op 4 velden tegelijk in het 50m-bad. 
De teams van ZPC Amersfoort hebben het dit jaar heel goed gedaan. Deze editie deden er ook teams mee uit Leuven (België) en Heerenveen.

Het Chinese buffet was voor alle teams een zeer welkome energie boost na 4 zware poule wedstrijden!

Afscheid Mark Siewers en Matthijs Lucas

Mark Siewers en Matthijs Lucas hebben een lange waterpolocarriere. Mark begon in Hilversum, kwam al vrij snel naar Amersfoort, Matthijs startte meteen in Amersfoort. Beiden zwierven nog even uit, maar kwamen toch weer terug in Amersfoort.

Beiden hadden een lange interlandloopbaan.

Nu is er een einde gekomen aan hun echte actieve loopbaan. Alle reden om een mooi afscheid op touw te zetten. Beide spelers hebben een team mogen samenstellen en die presenteerden zich zondagmiddag aan een talrijk publiek in de Amerena. Het werd een amusante feestelijke wedstrijd.

Vele bekenden uit de waterpolowereld waren aanwdezig en die verzamelden zich na afloop in het clubhuis. Daar werden beide spelers nog eens in het zonnetje gezet door David Kers (voorzitter waterpolo) en Pieter Klaasse.

Overigens, beiden blijven nog zeer actief binnen de club!