NJK kb met nationale titels voor Maaike Ooms en Rosalie Reef

Bij de NJK in Eindhoven hebben de zwemmers en zwemsters van ZPC AMERSFOORT zich weer van hun beste kant laten zien. De ploeg onder leiding van Larissa Brak en Roel van Grol behaalde 7 eerste plaatsen, 5 tweede plaatsen en 5 derde plaatsen waarmee ZPC AMERSFOORT met 17 medailles tweede in het medailleklassement eindigt achter, de winnaar van de Titus Mennen-bokaal, PSV.

De junioren 1 en 2 zwemmen voor een tienkamp-klassement. 10 afstanden en met de beste 9 punten opgeteld volgt een ranglijst. Daar werd het brons gehaald door Feddo Smink. Hij wist een derde plaats te halen op de 200m wisselslag, twee tweede plaatsen op 100m en 200m rugslag en zelfs de 100m vlinderslag als snelste te zwemmen van allemaal!

Maaike Ooms

Rosalie Reef

Bij de junioren 3 en 4 waren er medailles voor Rosalie Reef, Maaike Ooms en Robine Moot. 🥇 Rosalie won de 50m, 100m vrije slag en 100m vlinderslag. 🥇 Maaike won de 200m en 400m vrije slag. 🥉 Brons was er voor Robine op de 200m schoolslag. Maaike en Rosalie haalde nog meer medailles, kijk hiervoor in het overzicht met alle uitslagen!

Bij de meisjes werden er estafettes gezwommen en alle kleuren behaald:

• 🥉 brons was er voor Senna, Robine, Rosalie en Maaike op de 4x 100m wisselslag in 4:28,94
  • 🥈 zilver was er voor Rosalie, Sterre, Robine en Maaike op de 4x 200m vrije slag in 8:47,11
  • 🥇 goud in een nieuw Nederlands record junioren was er voor Rosalie, Robine, Senna en Maaike in 3:55,30

Voor een flink aantal was het de allereerste NJK en werden er veel goede tijden gezwommen door Jesse Molegraaf, Mads van Norden, Noortje Bisperink, Kim Bouman, Sterre Dietvorst, Senna Rijnbeek en Noa van Zalk. De trainers kijken vol trots terug op dit mooie toernooi!

Uitslagen: Swimrankings – Nederlandse Junioren Kampioenschappen korte baan, #23273 – Eindhoven (NED), 9 – 11 dec 2022