Zwemcompetitie van start in Eindhoven en Amersfoort

Zaterdag 2 en zondag 3 oktober was het eerste zwemcompetitieweekend van Nederland. Vooraf zeiden staf en sporters tegen elkaar dat we niet konden voorspellen hoe de verhoudingen waren, maar dat met de kwaliteiten in de ploeg een hoge klassering mogelijk moet zijn en waarom niet het landskampioenschap in de eredivisie. Ook in het tweede team dat momenteel uitkomt in de hoogste regionale klasse was uitgesproken dat een hoge klassering mogelijk was.

Zaterdag was het in Amerena eerst de beurt aan ZPC AMERSFOORT 2, die samen met Zwemlust den Hommel en De Haaien aan de start verschenen. In het kader van de week van de scheidsrechter werden alle officials bedankt voor hun inzet bij al die zwemwedstrijden, want zonder hen gaat het hele feest niet door. Namens de zwemcommissie deelde Susanne Woudenberg een leuke attentie uit. Het team bestond uit maar liefst 27 heren/jongens en 36 dames/meisjes die in alle categorieën moesten zorgen voor zo min mogelijk seconden op de klok. Fenne Metten was 2x het snelste (200m rug, 100m vlinder), Sanne Korndewal won de 100m schoolslag, Marije Jansen de 50m rugslag, Sophie Faveaux de 200m schoolslag, Kim van Dijk de 100m rugslag, Larissa Brak de 100m schoolslag, Siem van ‘t Erve de 50m rugslag, Nasr-Eddine Tallih de 200m vrije slag, Jasper Stoel de 100m schoolslag, Jelle Opmeer de 100m schoolslag, Jayden Korndewal de 50m vrije slag en Victor Dragicevic de 100m vlinderslag. Het grootste PR van de dag was er voor Sanne Korndewal die op de 200m vrije slag van 3:04,72 naar 2:33,44 zwom! Nadat maandag/dinsdag alle uitslag binnen waren konden we zien wat de punten waard waren: voorlopig eerste in de regio A MidWest, maar ook landelijk voert ZPC AMERSFOORT 2 de ranglijst aan!

Uitslagen ZPC AMERSFOORT 2: Swimrankings – Competitie A klasse deel 1, #23026 – Amersfoort (NED), 1 okt 2022

ZPC AMERSFOORT 1 reisde op zondag 3 oktober af naar Eindhoven waar de wedstrijd op de korte baan in het Pieter van den Hoogeband-zwemstadion tegen thuisploeg PSV en het vorig jaar gepromoveerde DAW (Alkmaar) ging. De eerste meiden-estafette werd direct een 1e plaats met mooie splits voor Robine Moot, Maaike Ooms, Rosalie Reef en Sterre Dietvorst. Bij de andere estafettes trok PSV aan het langste eind en werd ZPC AMERSFOORT 3x tweede. Winst was er voor Rosalie Reef op de 200m vrije slag (2:08,69) en 100m schoolslag (1:16,53), Kim Bouwman op de 100m vlinderslag, Noortje Bisperink op de 200m rugslag, Feddo Smink op de 100m vlinderslag, Austin Namesnik op 50m rugslag en Felbe van ‘t Land op 200m rugslag. Mads van Norden zwom het grootste PR en ging op 200m vrije slag van 2:43,22 naar 2:12,15! Alle uitslagen waren zondag laat binnen en toen bleek de top 5 als volgt:

1 Blue Marlins Den Haag/Rotterdam
2 PSV Eindhoven
3 ZPC AMERSFOORT
4 De Dolfijn Amsterdam
5 DZ&PC Drachten

Opvallend is dat in dit rijtje ZPC AMERSFOORT de enige vereniging is zonder (financiële) KNZB ondersteuning (OC’s). Een mooie start en perspectief omhoog met nog drie rondes te gaan!

Uitslagen ZPC AMERSFOORT 1: Swimrankings – Competitie Deel 1 Eredivisie, #23052 – Eindhoven (NED), 2 okt 2022