Heren 2 naar Reserve Eredivisie

Heren 2 speelt het aankomende seizoen in de reserve eredivisie. Na lange tijd van afwezigheid in de reserve eredivisie heeft het team van Arie van de Bunt zich met de tweede plaats in de reserve 1ste divisie de promotie zeker gesteld. Doordat het tweede team in de schaduw staat van heren 1 is deze prestatie voor het brede publiek waarschijnlijk wat onderbelicht gebleven. Het extreem jonge team heeft een gemiddelde leeftijd van 18 jaar en is daarmee het jongste heren 2 team van de laatste jaren van ZPC Amersfoort. Na een wat weifelend begin van de competitie werd er steeds beter gespeeld. Met een sterke organisatie in de verdediging en een steeds beter wordende aanval kwam lopende het afgelopen seizoen de tweede plaats in zicht. Vanaf februari zijn er een serie van constante en goede wedstrijden gespeeld met als hoogtepunt het gelijke spel in Eindhoven tegen de gedoodverfde nummer 1 PSV en een ruime uitoverwinning tegen de nummer 3 Swol. Omdat er in de reserve eredivisie ploegen waren die zich waarschijnlijk zouden terugtrekken werd promotie naar de reserve eredivisie ineens een reëel scenario. Dit scenario is deze week uitgekomen met als resultaat een plek in de reserve eredivisie in het aankomende seizoen.

Het team van heren 2 bestond afgelopen seizoen uit een aantal vaste waardes en werd wekelijks aangevuld met spelers uit onze talentvolle 0.17 ploeg. Verder hebben door blessures van de keepers Jelle en Kevin ook de keepers van heren 4 (Joris) en heren 5 (Peter) zeer verdienstelijk meegedaan. Uiteindelijk zijn er afgelopen seizoen 4 bekerwedstrijden en 17 competitiewedstrijden gespeeld. Het spelen van veel wedstrijden is voor een jonge ploeg erg belangrijk voor de persoonlijke- en de team ontwikkeling. De ontwikkeling van de spelers is dan ook snel gegaan. Het allerbelangrijkste kenmerk van heren 2 is dat het ondanks vaak wisselende samenstellingen zich altijd als team heeft laten zien zowel binnen als buiten het water.

Heren 2, gefeliciteerd met de terechte promotie!