Zwemmers 2e in nationale competitie Eredivisie

Den Haag – Na 5 ronden (ivm corona verviel ronde 3) zwemcompetitie en meer dan 17800 seconden was het verschil tussen de nummer 2 en 3 nog nooit zo klein. Op voorhand was duidelijk dat met 400 seconden voorsprong de startgemeenschap uit Rotterdam en Den Haag (ja, er zijn maar liefst grote steden voor nodig, samen goed voor 1,1 miljoen inwoners) de kampioen van Nederland zou worden. Tussen PSV (Eindhoven) en ZPC AMERSFOORT zou het nog spannend worden, en dat werd het ook. De ploeg van hoofdcoach Tom Rikhof, deze hele competitie bijgestaan door Roel van Grol en Kirsten Namesnik, verspeelde 27 seconden ten opzichte van PSV. Maar de voorsprong in de eerdere rondes was 27,7 seconden en zo was het dat na een enerverende finale met 0,7 het brons naar Eindhoven ging en het zilver mee naar Amersfoort.

De wedstrijd startte bijzonder goed met een nieuw Nederlands Record junioren mixed. Daarvoor tekenden Tenzing Geutjes, Imme Bousema, Nynke Boerefijn en Maaike Ooms, die met een geweldig slot de klok liet stoppen op 3:43,60. Het record was sinds juli 2021 al in handen van ZPC AMERSFOORT met 3:46,08.

Er werden veel goede PR’s gezwommen, maar door een valse start van Jetske Moot bij de 200m rugslag, kwamen er kostbare seconden bij op de eindstand. ZPC AMERSFOORT moest ook Merlin Belmon missen ipv griep; normaal ook goed voor de punten. In de categorie jeugd is ZPC AMERSFOORT echter niet afhankelijk van enkele zwemmers maar kon gerekend worden op Anders van Norden en Koen Marsman die grote verschillen maakten ten opzichte van hun eerdere beste tijden. En zelfs een amper herstelde Pippa van ‘t Land pakte goede seconden op de zware 200m wisselslag en hetzelfde deed Marin Wieling op de 200m vlinderslag. In totaal werden 3 afstanden gewonnen, 3x tweede en 5x derde tegen de zwemmers van De Dolfijn, PSV, Blue Marlins (SG), ZPC Hoogeveen en WVZ.

De volledige uitslag is hier te vinden: Swimrankings – Eredivisie finale, #22538 – Den Haag (NED), 24 apr 2022

Zwemmers en staf van harte gefeliciteerd!