Masters succesvol in Steenwijk

Op zaterdag 2 april werd in Steenwijk door de masters gestreden om de titel ‘Masters- Sprintkoning’ of ‘Masters-Sprintkoningin’.
Van elke slag werd 50 meter afgelegd en om de verschillende leeftijdscategorien met elkaar te kunnen vergelijken, werd de gezwommen tijd gerelateerd aan het Masters Wereldrecord (WMR) van de eigen leeftijd. De opgetelde punten vormden het klassement en de 6 dames en 6 heren met de meeste punten zwommen de finale over 100m wisselslag. Ook hierbij was de winnaar degene die het dichtst bij het WMR van de eigen leeftijd zwom.

Nu er eindelijk weer eens geracet kon worden, werd daar ook meteen gebruik van gemaakt; er werden veel goede tijden, persoonlijke records en maar liefst 6 Nederlandse Masterrecords genoteerd. Lesley Cordial bij de dames 55+ nam er 3 voor haar rekening: op de vrije slag, vlinder en rugslag. De schoolslag zwom zij niet, waardoor ze buiten het klassement en de finale viel. De andere 3 nmr’s waren voor Atie Pijtak (d 65+) op de 50 vlinder en rug en de 100 wisselslag. Onze supermaster Loekie liet de vlinderslag aan zich voorbijgaan, maar sprintte als lange afstandzwemster wel naar een persoonlijk record op de 50m schoolslag!

De acht ZPC Amersfoort masters vielen ruimschoots in de prijzen, met chocolade paashazen voor de klassementswinnaars per leeftijdsgroep: Joanne van Essen (25+), Marjan Remmits (55+), Atie Pijtak (65+) en Mark Eligh (65+).
Ook in de finales waren we sterk vertegenwoordigd, bij de heren: Henk Kuipers (6e), Mark Eligh (4e) en Johan Remmits met een mooie 2e plaats. Bij de dames eindigden Marjan en Atie beiden op het podium: Marjan als 3e en Atie mocht de wisselbeker in de vorm van een gouden kroon in ontvangst nemen. Zij mag zich een jaar lang ‘Masters-Sprintkoningin’ noemen.